" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Γκάφα ολκής από τη ΔΕΗ. Χαράτσι και σε κοινόχρηστους χώρους

Λάθη στο χαράτσι της ΔΕΗ. 

Ταλαιπωρία και γραφειοκρατία για να απαλλαγείτε από το λανθασμένο χαράτσι

Με λάθη έρχεται το χαράτσι της ΔΕΗ καθώς παρά το γεγονός ότι οι κοινόχρηστοι χώροι έχουν εξαιρεθεί ρητά από τον ειδικό φόρο επί των ακινήτων, η ΔΕΗ τους συμπεριέλαβε κατά λάθος!
 
Σύμφωνα με τη Δημοκρατία, δεκάδες διαχειριστές που παρέλαβαν τον λογαριασμό της ΔΕΗ διαπίστωσαν ότι στη χρέωση για την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος έχει συμπεριληφθεί και το χαράτσι, το οποίο υπολογίστηκε λανθασμένα πάνω στην κοινόχρηστη επιφάνεια της πολυκατοικίας!
 
Τα λάθη έχουν γίνει κατά την εκκαθάριση του φόρου και για τον λόγο αυτόν οι διαχειριστές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, όταν λάβουν τον λογαριασμό για το κοινόχρηστο ρεύμα.
 
Αρκετοί διαχειριστές που έλαβαν λανθασμένους λογαριασμούς, πήγαν κατευθείαν στη ΔΕΗ για να διορθώσουν το λάθος. Δυστυχώς όμως είναι αμφίβολο κατά πόσο θα γλιτώσουν το χαράτσι. 
 
Κατά το παρελθόν, όταν σημειώθηκαν λάθη στον υπολογισμό του ειδικού τέλους ακινήτων, οι υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ ανάγκασαν τους πολίτες να πληρώσουν κανονικά τον φόρο, με την υπόσχεση ότι κάποτε θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους!
 
Σε κάποιους καταναλωτές μάλιστα ο λογαριασμός των κοινοχρήστων τους είχε φουσκώσει κατά 500 ευρώ εξαιτίας του λάθους.
Όσοι εντόπισαν τα λάθη θα πρέπει να τρέξουν και σε ένα γραφειοκρατικό μαραθώνιο, ώσπου να παρέμβει το υπουργείο, για να αποδείξουν ότι ο φόρος επιβλήθηκε λανθασμένα.
Θα πρέπει αρχικά να λάβουν βεβαίωση από τη ΔΕΗ ότι πράγματι οι χώροι που φορολογήθηκαν λανθασμένα είναι κοινόχρηστοι. 
 
Τη βεβαίωση αυτή θα πρέπει να τη προσκομίσουν στην εφορία και να υποβάλουν αίτηση για τη διαγραφή του χαρατσιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις