" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Σημεία και τέρατα για το στικάκι με τη «λίστα Λαγκάρντ» περιέγραψε ο Στασινόπουλος του ΣΔΟΕ


Με ανοιχτό το στόμα άκουγαν οι βουλευτές που συμμετέχουν στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Στέλιο Στασινόπουλο να αποκαλύπτει πως έφθασε στα χέρια του η λίστα Λαγκάρντ.
 
Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Στασινόπουλος, την προηγούμενη Τρίτη και ενώ βρισκόταν σε σύσκεψη με τους περιφερειακούς διευθυντές του ΣΔΟΕ...
και τους ρωτούσε εάν έχουν ακούσει τίποτα περί «λίστας Λαγκάρντ» για να λάβει την απάντηση πως δεν ξέρουν τίποτα, χτύπησε η πόρτα και μπήκε μέσα ο Κανελλόπουλος, διευθυντής οργάνωσης του γραφείου του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Κανελλόπουλος παρέδωσε στον κ. Στασινόπουλο ένα φάκελο με ένα διαβιβαστικό το οποίο έγραφε «σας παραδίδουμε το υλικό που παρέδωσε στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, για τα περαιτέρω».


Λίγη ώρα αργότερα ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ τερμάτισε τη σύσκεψη, έμεινε μόνος του στο γραφείο και άνοιξε το φάκελο. Μέσα σε αυτόν, όπως ο ίδιος ο κ. Στασινόπουλος ανέφερε ενώπιον των μελών της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, βρήκε ένα στικάκι τυλιγμένο σε μια λευκή κόλλα χαρτί.


«Ξαφνικά μου πέρασαν διάφορα από το μυαλό. Δεν ήξερα τι να κάνω. Κλείδωσα το στικάκι στο γραφείο και κατέβηκα στον από κάτω όροφο, όπου βρίσκεται το γραφείο του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη», συνέχισε ο κ. Στασινόπουλος.


«Του είπα ότι παρέλαβα το στικάκι εκείνος μου είπε φέρτο και δώστο σε εμένα. Ανέβηκα, το πήρα, του το έδωσα και έτσι η ιστορία με το στικάκι και εμένα τελειώνει εδώ».


Σύμφωνα με την περιγραφή του επικεφαλής του ΣΔΟΕ, δηλαδή, ο ίδιος δεν είχε την παραμικρή επαφή με τη «λίστα Λαγκάρντ», αφού την παρέδωσε στον κ. Πεπόνη, μη γνωρίζοντας ουσιαστικά αν όντως το στικάκι περιείχε τα στοιχεία των 1.991 εν δυνάμει φοροφυγάδων ή οτιδήποτε άλλο, από τη στιγμή, που όπως ισχυρίζεται, δεν μπήκε καν στη διαδικασία να δει τι περιείχε το usb που παρέλαβε.


Ωστόο, ο κ. Στασινόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της βουελυτού του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωής Κωνσταντοπούλου, απάντησε πως επισήμως, δεν έχει μάθει ακόμη αν το στικάκι περιείχε την πολύκροτη «λίστα Λαγκάρντ».


Η περιγραφή αυτή του κ. Στασινόπουλου, για το πως χειρίστηκε το υλικό που παρέλαβε, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη ο οποίος φώναξε πως «Αυτό δεν είναι χώρα, είναι τρελοκομείο»!









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις