" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Οι τελικές ρυθμίσεις για το πετρέλαιο θέρμανσης




Εντός της ημέρας κατατίθεται στη Βουλή η τροπολογία βάσει της οποίας το πετρέλαιο θέρμανσης εξισώνεται στο 80% του πετρελαίου κίνησης.

Οι τιμές αναμένεται να κινηθούν μεταξύ 1,35 και 1,4 ευρώ το λίτρο επιβαρύνοντας υπέρμετρα τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.


Το σχέδιο για την επιστροφή του φόρου στους δικαιούχους που θα τεθεί σε 
εφαρμογή από την επόμενη εβδομάδα προβλέπει τα εξής:

Οι καταναλωτές θα υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση για την επιστροφή του φόρου. Η αίτηση θα υποβάλλεται σε ηλεκτρονική 
φόρμα που θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Στην αίτηση κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να αναγράφει το ονοματεπώνυμο, τη διεύθυνση, τον ΑΦΜ του και τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού του, στον οποίο επιθυμεί να γίνεται η πίστωση των επιστρεφόμενων ποσών.


Η ΓΓΠΣ θα ελέγχει εάν ο ενδιαφερόμενος πληροί τα προβλεπόμενα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και μετά θα εγκρίνει την επιστροφή φόρου η οποία θα καταβάλλεται στον δικαιούχο 10-15 μέρες μετά από κάθε 
αγορά πετρελαίου θέρμανσης.

Στις πολυκατοικίες κάθε ένοικος για να κατοχυρώσει το δικαίωμα είσπραξης επιστροφής φόρου, θα πρέπει να συμπληρώσει στην ηλεκτρονική αίτηση
επιπλέον τρία ακόμη στοιχεία: τον ΑΦΜ του διαχειριστή της πολυκατοικίας ή της εταιρείας που παρέχει υπηρεσίες διαχειριστή, τον αριθμό παροχής της ΔΕΗ για το κοινόχρηστο ρεύμα της πολυκατοικίας και τα χιλιοστά που αντιστοιχούν στο διαμέρισμά του, σύμφωνα με τον κατάλογο των κοινοχρήστων.

Μέσω του συστήματος «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» θα γίνεται έλεγχος προκειμένου να διαπιστωθεί ότι η πολυκατοικία στην οποία ανήκει ο κάθε δικαιούχος παρέλαβε μια συγκεκριμένη ποσότητα λίτρων πετρελαίου θέρμανσης.


Από τη στιγμή που θα εξακριβώνει το γεγονός αυτό η ΓΓΠΣ θα υπολογίζει τα αγορασθέντα λίτρα που αντιστοιχούν στα χιλιοστά του κάθε δικαιούχου ενοίκου, θα πολλαπλασιάζει τον αριθμό των λίτρων αυτών με 28 λεπτά ευρώ ανά λίτρο και το ποσό που θα προκύπτει από τον πολλαπλασιασμό αυτό θα είναι η επιστροφή φόρου που θα εγκρίνει προς πληρωμή για τον κάθε δικαιούχο.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 http://permisospress.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις