" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Η ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ : Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης οδηγούν τη χώρα σε εκλογές…


Δύο αναμφισβήτητα πραγματικά γεγονότα αποδεικνύουν ότι τα τρία κόμματα ...
 
ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, έχουν την αποκλειστική ευθύνη για το ότι η Ελλάδα οδηγείται ξανά σε εκλογές. 

Ενώ μπορούσαν άνετα να συγκυβερνήσουν, εντούτοις δεν το έκαναν. 


Ποια είναι αυτά; ...


1) Και τα τρία ήθελαν να συνεργαστούν μεταξύ τους σε συγκυβέρνηση και δεν το έκρυψαν σε καμία περίπτωση. Κανένα από αυτά δεν δήλωσε ότι δεν θέλει να συνεργαστεί με κάποιο από τα δύο άλλα. 
 
Ότι έχει κάποιο ιδεολογικό πρόβλημα ή άλλο εμπόδιο. Τουναντίον δήλωσαν και τα τρία ότι θέλουν να συμμετάσχουν σε συγκυβέρνηση, όποια ονομασία και να είχε αυτή. 
Δεν ενοχλούταν δηλαδή κανένα από…. την ταυτόχρονη παρουσία του άλλου στην ίδια κυβέρνηση.

2) Και τα τρία μαζί διέθεταν 168 βουλευτές, δηλαδή άνετη πλειοψηφία.


Άρα υπήρχαν όλες οι προϋποθέσεις (θέληση και ικανή πλειοψηφία) για να συγκυβερνήσουν. Και ποιοι λοιπόν είναι οι βασικοί λόγοι που τελικά δεν συγκυβέρνησαν, αλλά οδηγούν με δική τους πρωτοβουλία τη χώρα σε εκλογές;


Α) Κυρίως η ΔΗΜΑΡ και δευτερευόντως το ΠΑΣΟΚ ήθελαν να συμμετέχει στη συγκυβέρνηση (που και οι τρεις διακαώς επιθυμούσαν) και ο ΣΥΡΙΖΑ
 
Αυτό που κυρίως ήθελαν είναι να βάλουν στην πολιτική φθορά του μνημονίου και τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι να τον έχουν απέναντί τους ως αξιωματική αντιπολίτευση άφθαρτο και εν δυνάμει αυτοδύναμη κυβέρνηση πολύ σύντομα. 
 
Φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε 5 προτάσεις για να συμμετέχει σε συγκυβέρνηση. Δεν τις δέχτηκαν. Απλά τον ήθελαν να παραδοθεί εν λευκώ.

Για τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν έκαναν κουβέντα, γιατί εκεί γνώριζαν ότι υπάρχουν άκρως εθνικές και πατριωτικές θέσεις, καθώς και αίτημα για έλεγχο του χρέους, για τιμωρία των ενόχων, για Τράπεζα της Ελλάδος κ.λ.π. οπότε εκεί μύριζε μπαρούτι το πράγμα και δεν μπορούσαν να κολλήσουν.


Β) Μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνούσαν τους 180 βουλευτές. Με την πλειοψηφία αυτή, αφενός μπορούσαν να νομιμοποιήσουν τα δύο αντισυνταγματικά μνημόνια (που εκχωρούν Εθνική Κυριαρχία κατά το άρθρο 28 παρ. 2), αφετέρου μπορούσαν να περάσουν τις αλλαγές που θέλει η Μέρκελ και που επιβάλει το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας για τους πλεονασματικούς προϋπολογισμούς και το έλλειμμα.


Μπορεί και τα τρία αυτά κόμματα να λένε ό,τι θέλουν για να εξαπατήσουν πολιτικά το λαό, αλλά η αλήθεια κρύβεται στα πιο πάνω. Τα κόμματα αυτά οδηγούν τη χώρα σε εκλογές και πρέπει αυτό να το ξέρουμε.


Ήθελαν να συγκυβερνήσουν, αλλά ήθελαν ταυτόχρονα και συνενόχους.



ΥΓ. Η κύρια αιτιολογία που μπορεί να προβάλουν είναι ότι ήθελαν τα συνεργαζόμενα κόμματα να συγκεντρώνουν και λαϊκή πλειοψηφία και όχι μόνο κοινοβουλευτική. 
 
Όμως έτσι λειτουργεί κατά το Σύνταγμά μας η προεδρευόμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία στη χώρα μας και με αυτόν τον εκλογικό νόμο (Παυλόπουλου) που έχουμε, για τον οποίο δεν έκαναν καμία κουβέντα, αγνοώντας επιδεικτικά τη σχετική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. 
 
 Εάν δηλαδή η ΝΔ έπαιρνε αυτοδυναμία με ένα 34%, θα ρωτούσε άραγε κανέναν ή θα νοιαζόταν μήπως για λαϊκή πλειοψηφία; 
Ας μην παριστάνουν λοιπόν τους αναμάρτητους.

Εξάλλου, τόσα χρόνια που κυβερνούσαν την Ελλάδα αυτοδύναμες μειοψηφίες δεν τους πείραζε, τώρα τους πείραξε;;;




 
 
 
 
 
 Πέτρος Χασάπης
.24GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις