" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΨΕΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ…


Βαριέμαι τα ψέματα. Ειδικά τα αδιάφορα. Αντίθετα, με εξαγριώνουν τα ψέματα που δείχνουν ότι αυτός που τα λέει με θεωρεί τουλάχιστον ηλίθιο. 


Όπως, ας πούμε, αυτό το ψέμα: «Ξαναπάμε σε εκλογές με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ».
Η αλήθεια είναι ότι ξαναπάμε σε εκλογές επειδή η ΔΗΜ.ΑΡ. δεν έχει ούτε θέσεις, ούτε πολιτική αξιοπρέπεια, με αποτέλεσμα να θέτει ως μοναδικό όρο συμμετοχής της στην κυβέρνηση, τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ. 



Φυσικά, δεν πρόκειται για...



καθυστέρηση απογαλακτισμού του κ. Κουβέλη από το πρώην κόμμα του, αλλά για προσπάθεια αύξησης των συνενόχων στο έγκλημα της μνημονιακής πολιτικής.

Επίσης, για τη μη δημιουργία κυβέρνησης, ευθύνεται η μικροκομματική λογική και οι φόβοι του Βενιζέλου ο οποίος ευθαρσώς είπε στον Τσίπρα «Σιγά μη σε κάνουμε μάγκα και σου δώσουμε τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης»



Εν ολίγοις, κυβέρνηση μπορούσαν να κάνουν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ. Απλώς δεν ήθελαν να υπάρχει αντιπολίτευση.

Ένα άλλο ψέμα που δείχνει ότι υποτιμούν τη νοημοσύνη μου είναι η «εκτίμηση» Προβόπουλου, που κατατέθηκε ως εκβιαστικό όπλο στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ότι οι μικροκαταθέτες απέσυραν 700 εκ. ευρώ από τις τράπεζες φοβούμενοι την ακυβερνησία.

Σε μεγαλύτερο ψέμα προχώρησε χτες ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ και Βουλευτής Λαρίσης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, λέγοντας επί λέξει «Δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για φορολόγηση των καταθέσεων και οι απόψεις αυτές έχουν δημιουργήσει πανικό σε πολλούς καταθέτες οι οποίοι σπεύδουν να σηκώσουν χρήματα. Τις δύο τελευταίες μέρες, σχεδόν 1 δισ. μειώθηκαν οι καταθέσεις στις τράπεζες».

Αν αποσύρθηκαν 700 εκ. ευρώ σε 5 ημέρες κι άλλο 1 δισ. ευρώ σε δύο μέρες, τότε σε αυτή την Ελλάδα που καλά γνωρίζουμε, ο κάθε πολίτης έχει καταθέσεις σε τράπεζες.

Και μόνο για τα αρχικά 700 εκ. ευρώ του Προβόπουλου, θα έπρεπε να έχουν πανικοβληθεί ταυτόχρονα 70.000 μικροκαταθέτες οι οποίοι έτρεξαν και «σήκωσαν» από τις τράπεζες τις 10.000 ευρώ που είχαν στους λογαριασμούς τους.

Κανείς δε μπορεί να επιβεβαιώσει επίσημα ότι πράγματι έγιναν τέτοιες αναλήψεις. ΑΝ έγιναν, τότε είναι πολύ πιθανότερο 7.000 μεγαλοκαταθέτες να αποφάσισαν εν μέσω … παύσης ελέγχων, να αποσύρουν τα χρήματά τους και να τα στείλουν στο εξωτερικό.

Αν τώρα, προσπαθήσουμε να επεξεργαστούμε λογικά και το 1 δισ. ευρώ «μικροκαταθετών» του Χαρακόπουλου, τότε δε θα πρέπει να υπάρχει ούτε ένας ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να διαθέτει καταθέσεις στις τράπεζες. Το ερώτημα είναι, γιατί άραγε ψήφισε ο μικροκαταθέτης κάτι που θα τον πανικόβαλε;

Ναι, ξέρω, γίνομαι αφόρητα λαϊκιστής. Σίγουρα όμως δε γίνομαι εκβιαστής όπως ο Προβόπουλος και ο Παπούλιας ή ψευταράκος όπως ο Χαρακόπουλος. Άλλωστε, για όλους αυτούς που θεωρούνται «πολιτισμένοι φιλοευρωπαϊστές», όποιος δε στήνει κώλο για την παραμονή στο ευρώ είναι λαϊκιστής.

Κι ας είναι αυτοί οι ίδιοι «πολιτισμένοι φιλοευρωπαϊστές» που έχοντας τα εκατομμύρια ευρώ τους σε τράπεζες του εξωτερικού, εύχονται περισσότερο απ’ όλους να επιστρέψουμε στη δραχμή ώστε να γίνουν την επόμενη κιόλας ημέρα κυρίαρχοι της χώρας και της αγοράς.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις