" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Πρόκληση Α.Τσίπρα σε τρόϊκα: "Financing Greece? Your problem"!


Τον Αλέξη Τσίπρα, μπορείς να τον κατηγορήσεις για πολλά, εκτός από ένα: 
 
Ότι δεν έχει τσαμπουκά απέναντι σε τρόϊκα και όλο αυτό τον συρφετό ΕΕ, ΔΝΤ, Γερμανία κλπ. 

Για άλλη μια φορά ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ "ρίχνει το γάντι" στο πρόσωπο της ΕΕ και σε συνέντευξή του, όχι όπου κι όπου, αλλά στη Wall Street Journal λέει: ...


«Οι Ευρωπαίοι δεν πρέπει να σταματήσουν τη χρηματοδότηση για το δικό τους συμφέρον. Μία κατάρρευση της Ελλάδας θα συμπαρασύρει όλη την ευρωζώνη».


Σε πρωτοσέλιδη (!) συνέντευξή του στην αμερικανική εφημερίδα, με τον τίλτο «Επιθετικό μήνυμα από την Ελλάδα», ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι οι πιθανότητες να σταματήσει η Ευρώπη τη χρηματοδότηση της Ελλάδας είναι μικρές, αλλά σε περίπτωση που το κάνει, τότε και η Ελλάδα θα σταματήσει να πληρώνει τα χρέη της.


«Προτεραιότητά μας είναι να πείσουμε τους ευρωπαίους εταίρους μας ότι, για το δικό τους συμφέρον, η χρηματοδότηση (σσ προς την Ελλλάδα) δεν πρέπει να σταματήσει»


Η Ελλάδα δεν θα προχωρήσει σε μονομερείς πράξεις (προφανώς αναφέρεται στην καταγγελία του μνημονίου), τόνισε ο Τσίπρας, «αλλά αν προχωρήσουν αυτοί σε μονομερείς πράξεις, με άλλα λόγια να σταματήσουν τη χρηματοδότησή μας, τότε θα αναγκαστούμε κι εμείς να σταματήσουμε να πληρώνουμε τους πιστωτές μας, να πάμε σε στάση πληρωμών», προειδοποίησε.


Οπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα, ο Τσίπρας υποστήριξε ότι αν οι πιέσεις προς την Ελλάδα κλιμακωθούν, η χώρα είναι σε θέση να τα καταφέρει μόνη της. 


Αν δεν πληρώσει το χρέος της η Ελλάδα θα έχει τα απαιτούμενα χρήματα για να πληρώσει μισθωτούς και συνταξιούχους, δήλωσε ο A.Τσίπρας, προτείνοντας πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής των πλουσίων.




.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις