" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Ο λαός ξύπνησε, όπου φύγει φύγει ..... Αποδοκιμασίες προς τον πρωθυπουργό στην κηδεία του Λάκη Σάντα (pics)


Ένταση επικράτησε στην κηδεία του Λάκη Σάντα, καθώς αποδοκιμάστηκαν ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης από το πλήθος των παρευρισκομένων. Ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να αποχωρήσει πριν να ολοκληρωθεί η τελετή. Αυτήν την ώρα ψάλεται η νεκρώσιμος ακολουθία στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών στο παρεκκλήσι των Αγίων Θεοδώρων, ενώ η κηδεία του θα γίνει δημοσία δαπάνη.
Στην κηδεία του Λάκη Σάντα, επικράτησε ένταση μικρής κλίμακας, στο προαύλιο χώρο του παρεκκλησιού, καθώς οι παρευρισκόμενοι φώναξαν στους πολιτικούς πως όλοι οι πολιτικοί είναι υποκριτές και η παρουσία τους στην κηδεία είναι ακόμη μια απόδειξη αυτού του γεγονότος.

Νωρίτερα χιλιάδες άνθρωποι, έσπευσαν να προσκυνήσουν τη σορό ενός μεγάλου αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, του Λάκη Σάντα, στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου, δίπλα στην Μητρόπολη, το πρωί της Πέμπτης (05/05).

Απλοί άνθρωποι, κάθε ηλικίας και κοινωνικής ομάδας, άντρες και γυναίκες, απότισαν φόρο τιμής και είπαν το "τελευταίο αντίο", στον άνθρωπο που κατέβασε τη ναζιστική σημαία από την Ακρόπολη.Με έντονη συγκίνηση να τη διακατέχει, η κόρη του Γεωργία, δήλωσε ότι "θα μας λείψει γιατί συμβολίζει αυτό που λείπει από την κοινωνία σήμερα, την ανιδιοτέλεια."
Από νωρίς, στο παρεκκλήσι βρίσκονταν οι κόρες του Γεωργία και Αλεξάνδρα, καθώς και τα εγγόνια του Δημήτρης, Κορνήλιος και Δέσποινα.
Η σημαία στην Ακρόπολη κυματίζει μεσίστια ως ένδειξη πένθους για το χαμό του Λάκη Σάντα.
Στο βιβλίο των συλλυπητηρίων απλοί άνθρωποι έγραψαν "Μακάρι να υπάρξουν και σ΄αυτή την εποχή αγωνιστές σαν κι εσένα", "σ΄αυτό το φέρετρο ακολουθεί η Ελλάδα", και "άλλος ένας ήρωας έφυγε σήμερα, που χρειαζόμαστε ήρωες".
Ο Λάκης Σάντας έφυγε από τη ζωή στα 89 του χρόνια, ένα μόλις μήνα πριν συμπληρωθούν 70 χρόνια από τις 30 Μαΐου του 1941 που ο ίδιος 19 ετών τότε μαζί με το Μανώλη Γλέζο κατέβασαν από το βράχο της Ακρόπολης την ναζιστική σημαία με τη σβάστικα, που κυμάτιζε ως σύμβολο της γερμανικής κατοχής της Ελλάδας.

Cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις