" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Και τώρα ...ντου την Κυριακή!


Και τώρα ...ντου την Κυριακή!Η ΑΕΚ επικράτησε με 2-0 του ΠΑΟΚ, ο οποίος αγωνιζόταν με εννιά παίκτες λόγω των αποβολών των Γκαρσία και Φωτάκη και ετοιμάζεται για να δώσει τον ...υπέρ πάντων αγώνα την Κυριακή απέναντι στον Παναθηναϊκό.
Μετά το διπλό του ΠΑΟ στο Περιστέρι, τη βράβευση του τμήματος futsal των ακαδημιών και των Δέλλα, Γεωργέα, Λυμπερόπουλου, η Ένωση καλούνταν να παίξει το τελευταίο της χαρτί με τον ΠΑΟΚ καθώς μόνο με νίκη θα έμενε στο κόλπο της πρώτης θέσης για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Κωστένογλου από πλευράς του επανέφερε τον Κοντοέ στο αρχικό σχήμα, τον Λαγό στο αριστερό άκρο της άμυνας αντί του Εγγλέζου και τον Κάρλος στην αριστερή πτέρυγα.
Στο αγωνιστικό μέρος, το πρώτα 10 λεπτά αγώνα ήταν καθαρά αναγνωριστικά με την ΑΕΚ να κρατάει λίγο περισσότερο τη μπάλα στη κατοχή της. Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν ξεκάθαρα την πρόθεσή τους να παίξουν με αντεπιθέσεις, περιμένοντας πίσω από τη σέντρα τους ποδοσφαιριστές του Κωστένογλου. Πάντως η πρώτη φάση του αγώνα ανήκε στον ΠΑΟΚ με τον Νιμανί στο 11' να δοκιμάζει το πόδι του από μακριά με το σουτ να περνά κοντά από το δεξί δοκάρι με τον Κωνσταντόπουλο πάντως να ελέγχει. Ουσιαστική όμως απειλή για κάποια από τις δύο εστίες υπήρξε με τη συμπλήρωση του πρώτου τέταρτου, όταν ο Λεονάρντο με απευθείας εκτέλεση φάουλ ανάγκασε τον Χαλκιά να διώξει με υπερένταση.
Η Ένωση σε όλο αυτό το διάστημα, δεν μπορούσε να πατήσει περιοχή και δημιουργούσε κινδύνους μόνο από στημένες φάσεις και έτσι ο Κωστένογλου άλλαξε πλευρές τους Κάρλος και Λεονάρντο με σκοπό να συγκλίνουν προς τα μέσα. Αυτή η εσωτερική αλλαγή φαίνεται να μπέρδεψε τους παίκτες του Μπόλονι και στο 33' ο Λεονάρντο έκανε από αριστερά συρτή πάσα στη μικρή περιοχή με τον Λαγό να πιάνει χλιαρό σουτ στη κίνηση, τον Χαλκιά να αποκρούει ασταθώς και ο Λυμπερόπουλος εκμεταλλευόμενος το τραγικό λάθος του διεθνούς τερματοφύλακα με προβολή από κοντά έγραψε το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι, προσπάθησαν να αντιδράσουν μετά το γκολ και στο 38' έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Νιμανί. Συγκεκριμένα, ο Γεωργέας μπερδεύτηκε βγάζοντας τον επιθετικό των Θεσσαλονικιών σε θέση τετ α τετ με τον Κωνσταντόπουλο να αποκρούει εντυπωσιακά. Και κάπως έτσι έληξε το πρώτο ημίχρονο με την ΑΕΚ να παίρνει αυτό που θέλει και τον ΠΑΟΚ να αναγκάζεται πλέον να πιέσει ψηλά για να κυνηγήσει την ισοφάριση.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια κόντρα να δημιουργείται μεταξύ Βάργκας και Γκαρσία με τον Κολομβιανό μέσο να παρατηρείται με κίτρινη κάρτα από νωρίς. Γενικότερα, ο ρυθμός του παιχνιδιού θύμιζε αρκετά αυτόν του πρώτου μέρους καθώς δεν υπήρχαν ευκαιρίες με τον ΠΑΟΚ και πάλι να είναι αυτός που φλερτάρει με την ισοφάριση. Στο 62' ο Λίνο βγάζει γλυκιά σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο Ίβιτς πιάνει τη σκαστή κεφαλιά και ο Κωνσταντόπουλος με τα ακροδάχτυλα διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα, η κόντρα Βάργκας-Γκαρσία έλαβε τέλος με τον Ουρουγουανό αμυντικό μέσο να τον χτυπά εκτός φάσης και να δέχεται τη δεύτερη κίτρινη κάρτα αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες δημιουργόντας άλλον ένα πονοκέφαλο στον Μπόλονι μετά και την αναγκαστική αλλαγή του Χαλκιά με τον Κρέσιτς.
Ταυτόχρονα ο Κωστένογλου πέρασε στο παιχνίδι τον Γκούντγιονσεν αντί του Κάρλος στο 70' κάνοντας πιο επιθετική την ομάδα του. Και αφού το ματς δεν είχε πολλές φάσεις στο δεύτερο μέρος, είχε αρκετές κάρτες. Στο 77' ο ΠΑΟΚ έμεινε με 9 παίκτες καθώς ο Κουκουλάκης έδειξε στον Φωτάκη δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Λαγό, με το ριπλέι να μην δικαιώνει τον διαιτητή του αγώνα. Από κει και έπειτα η αναμέτρηση ήταν επιθετικός μονόλογος της ΑΕΚ. Ο Γκούντγιονσεν στο 82' σούταρε δυνατά από πλάγια θέση με τον Κρέσιτς να αποκρούει δύσκολα. Ο Ισλανδός φορ όμως πήρε την εκδίκησή του δύο λεπτά μετά βγάζοντας τον Λεονάρντο μόνο του και ο Βραζιλιάνος δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και το 2-0 ήταν γεγονός. Λίγο έλειψε να γίνει και το 3-0 με τον Παναγιώτη Λαγό να προσπαθεί να μιμηθεί το γκολ του Κλωναρίδη με τον ΠΑΟ και από πλάγια θέση να αναγκάζει τον Κρέσιτς να βγάζει τη μπάλα κόρνερ. Έτσι, λοιπόν, η Ένωση έκανε το 3x3 στην έδρα της και με νίκη την Κυριακή απέναντι στον ΠΑΟ παίρνει την πρώτη θέση και το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς ΛΙγκ.

ΑΕΚ (Κωστένογλου): Κωσταντόπουλος, Γεωργέας, Κοντοές, Μανωλάς, Λαγός, Βάργκας (Δέλλας 88'), Μάκος, Καφές (Φούντας 80'), Χοσέ Κάρλος (Γκούντγιονσεν 69'), Λεονάρντο, Λυμπερόπουλος
ΠΑΟΚ (Μπόλονι): Χαλκιάς (Κρέσιτς 60'), Αποστολόπουλος (Παπάζογλου 76'), Τσιρίλο, Μαλεζάς, Λίνο, Γκαρσία, Φωτάκης, Νιμανί, Ίβιτς, Γεωργιάδης (Σαλπιγγίδης 60'), Αθανασιάδης
Κίτρινες: Βάργκας 49', Κοντοές 66' - Αποστολόπουλος 12', Γκαρσία 21', Φωτάκης 59'
Κόκκινες: Γκαρσία 65' (2η κίτρ.), Φωτάκης 79' (2η κίτρ.)
Σκόρερ: Λυμπερόπουλος 33', Λεονάρντο 85'
γράφει ο Δημήτρης Σκαρτσιούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις