" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Πικραμένος στο υπουργικό: Μη μιλάτε, δουλεύετε, δώστε το παράδειγμα


Σε συγκινησιακούς τόνους, με εμφανή τα σημάδια της αγωνίας όλων των υπουργών της υπηρεσιακής κυβέρνησης πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της υπηρεσιακής κυβέρνησης.

«Ολοι θυσιάσατε την επαγγελματική σας σταδιοδρομία. 
 
Να...

δώσουμε το παράδειγμα προσφοράς και ήθους που το έχει ανάγκη ο τόπος. Είναι σαφές ότι τα προβλήματα δεν λύνονται σε ένα μήνα, ωστόσο εμείς πρέπει να δίνουμε το παράδειγμα, με λίγα λόγια και πολλή δουλειά» τόνισε στην παρθενική ομιλία του ο νέος πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμένος.

Και πρόσθεσε, απευθυνόμενος στους υπουργούς του: 
 
«Μόνο τα απαραίτητα υπηρεσιακά ταξίδια να κάνετε, δηλώσεις μόνο για τις αρμοδιότητες σας. Αποφεύγουμε οτιδήποτε μπορεί να παρεξηγηθεί ή να δώσει κομματική χροιά και να αποτελέσει αντικείμενο εκμετάλλευσης. 
 
Θα πρέπει η χώρα να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, αλλά αν μπορούμε να ξαναδούμε κάποια μέτρα, να τα ξαναδούμε. Στόχος να οδηγήσουμε τη χώρα σε ασφαλές λιμάνι και βεβαίως στη διαδικασία των εκλογών για να προκύψει πολιτική λύση» κατέληξε.

Οι υπουργοί ρώτησαν τον Γιώργο Ζανιά, τον υπουργό Οικονομικών αν υπάρχει δυνατότητα να ληφθούν μέτρα για τη φοροδιαφυγή. «Να μη χαλαρώσουμε, να δούμε την πορεία εσόδων και δαπανών. Δεν έχω κανέναν, ούτε υφυπουργό, ούτε γραμματείς, τίποτα, να δούμε τι μπορεί να γίνει» απάντησε ο κ. Ζανιάς.


Ο νέος υπουργός Εργασίας Αντώνης Ρουπακιώτης είπε κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου αναφερόμενος στα εργασιακά «πρέπει να αποπυρακτώσουμε την ένταση».


Η υπουργός παιδείας Αγγελική Κιάου αναφερόμενη στις εντάσεις που προκλήθηκαν τελευταία στα Πανεπιστήμια και στις εκλογές για νέα συμβούλια των ΑΕΙ είπε: «Προτεραιότητα η κοινωνική ειρήνη».


Ο υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Μανιτάκης ευχήθηκε να υπάρχει πολύ καλός συντονισμός μεταξύ των νέων υπουργών.


Στο υπουργικό συμβούλιο αποφασίστηκε να μη λάβει κανείς υπουργός αμοιβή για τον ένα μήνα εργασιών της υπηρεσιακής κυβέρνησης. Αποφασίστηκε, τέλος, ότι στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ θα συμμετάσχει ο υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης με τον υπουργό Αμυνας Φραγκούλη Φράγκο και ότι δεν θα παρευρίσκεται ο πρωθυπουργός κ. Πικραμένος.


Ο πρωθυπουργός θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 23 Μαΐου.




.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις