" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Guardian: Στο 1 τρισ. δολάρια το κόστος εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη


Στα ένα τρισ. δολάρια τοποθετεί η «Guardian» το κόστος της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, για την οποία όπως επισημαίνει οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ετοιμάζονται... πυρετωδώς προκειμένου να καταφέρουν να περιορίσουν στο ελάχιστο το κόστος.

Μετά τη δήλωση του επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας, Μέρβιν Κινγκ, ότι η Ευρώπη...


«κατασπαράσσει τον εαυτό της» σύμφωνα πάντα με τη «Guardian» η βρετανική κυβέρνηση λαμβάνει, ήδη, έκτακτα μέτρα για την περίπτωση της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Μάλιστα, η βρετανική εφημερίδα επικαλείται και δηλώσεις του πρωθυπουργού της χώρας, Ντέιβιντ Κάμερον ο οποίος δήλωσε ότι «είτε η Ευρώπη θα έχει μια αφοσιωμένη, σταθερή, επιτυχημένη Ευρωζώνη με ένα αποτελεσματικό τείχος προστασίας, καθώς κεφαλαιοποιούνται και ρυθμίζονται οι τράπεζες, ένα σύστημα δημοσιονομικής κατανομής των βαρών, και υποστηρικτική νομισματική πολιτική σε ολόκληρη την Ευρωζώνη, ή είμαστε σε άγνωστο έδαφος το οποίο κρύβει τεράστιους κινδύνους για όλους».


Ενα άλλο θέμα το οποίο φαίνεται να απασχολεί ιδιαίτερα τα πρωτοσέλιδα των ξένων εφημερίδων είναι, επίσης, η διαρροή κεφαλαίων από την Ελλάδα, εξαιτίας της πολιτικής αναταραχής.


Οπως αναφέρουνν οι «Financial Times», επικαλούμενη πηγές της στην Αθήνα, οι έλληνες, καταθέτες, μόνο μέσα σε δύο ημέρες (Δευτέρα και Τρίτη) απέσυραν περίπου 1,2 δισ. ευρώ από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.


Ελληνες και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επιμένουν, πάντως, ότι δεν υπάρχει εγκατάλειψη των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας σε πλήρη κλίμακα.




.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις