" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Σελίδα στο Facebook προκαλεί με τα περί "Ανεξαρτησίας της Κρήτης" ... Όλα τα είχαμε ...


"Έξω οι Έλληνες από την Κρήτη. Ανεξάρτητη Κρήτη εδώ και τώρα" .

Αυτός είναι ο τίτλος σελίδας που δημιουργήθηκε στις 9 Μαϊου στο Facebook και η οποία μέχρι τώρα έχει συγκεντρώσει 64 like από,επικίνδυνα, ανιστόρητους ανθρώπους.

Το πρώτο πράγμα που διαβάζει κανείς μπαίνοντας στο προφίλ της σελίδας είναι μια γνωστή μαντινάδα: "Θέλω να ζω ανεξάρτητος, μόνο με νόμους Κρήτης, να μη λογούμε Έλληνας, μα κρητικός πολίτης"
 



 
Χρησιμοποιώντας αποσπάσματα από κρητικούς που έκαναν περήφανη την Κρήτη, όπως ο Βενιζέλος και ο Καζαντζάκης προσπαθούν να στηρίξουν επιχειρήματα περί ανεξαρτησίας του νησιού και περί "ιδιαιτερότητας της κρητικής φυλής".

Θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι είναι μια ακόμα σελίδα που μιλά για την "Ανεξαρτησία της Κρήτης" και που κατά καιρούς ανάλογες έχουν δει το φως της δημοσιότητας.
 





Στο τέλος του προφίλ όμως φαίνεται ότι η σελίδα έχει βρει συμπαραστάτες από ένα γκρουπ που ονειρεύονται την "απελευθερωση" της Ανατολικής Θράκης και την έναρξη της διαδικασίας για την εδαφική ανταλλαγή (!!!) με απαραίτητο όρο την αναβίωση Κρητικής Πολιτείας.

"Ενημερώνουμε τους φίλους( και ας έχουμε διαφορές με αυτούς) Κρητικούς οτι πολύ σύντομα θα προβληθούν τα πρώτα γκρούπ με τα αξιωματά μας για την εδαφική ανταλλαγή. Ετοιμάζονται τα πρώτα 6 γκρουπ. Είμαστε μια ομάδα που έχουμε ιερό σκοπό και θα νικήσουμε απο αυτή την ιστορία. 
 
Είμαστε οι απόγονοι του Νικηφόρου Φωκά οι απόγονοι αρχόντων Ελλήνων του Βυζαντίου, απόγονοι Φαναριωτών και το όνειρο μας θα γίνει πραγματικότητα. Η Κρήτη πρέπει να επιστρεψει απο κεί που ήρθε για να λυτρωθεί άλλο έδαφος που ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ χάθηκε... ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΡΑΚΗ! ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΟΝ ΕΤΟΣ 2013"
 




 
Δεν είναι εύκολο να αποφασίσει κάποιος αν πρέπει να δώσει προσοχή σε μια τέτοια σελίδα ή να την προσπεράσει αβίαστα ως μια κίνηση από μια μειοψηφία ανθρώπων που είναι ακίνδυνη.

Αλλά καθώς όπως φαίνεται, σε μια εποχή αβεβαιότητας, ακραίες φωνές που "χαϊδεύουν" τα αυτιά όσων ψάχνουν μεσσίες και σωτήρες, ομάδες που στο παρελθόν αντιμετωπίζονταν ως περιθωριακές, μπορεί από τη μια στιγμή στην άλλη, να λάβουν την  κοινωνική νομιμοποίηση.

Τα συμπεράσματα δικά σας


 
 
 
 
 
 
 
Flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις