" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Πέμπτη, 17 Μαΐου 2012

Αμβρόσιος: «Όχι "μαζί τα φάγαμε", αλλά "οι Ναζί τα φάγανε"»


Δριμεία επίθεση κατά Ελλήνων πολιτικών και Ευρωπαίων εταίρων, εξαπέλυσε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, ο οποίος στο προσωπικό του ιστολόγιο παράφρασε την γνωστή πλέον φράση του Θεόδωρου Πάγκαλου, «μαζί τα φάγαμε» σε «οι Ναζί τα φάγανε».

Ο Μητροπολίτης παίρνει ως αφορμή το άρθρο του Δημήτρη Παπαθανασίου στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος με τίτλο «Ναζί τα φάγανε» και ασκεί κριτική στο Μνημόνιο, στην Τρόικα, στον πρώην υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου, στους Ευρωπαίους εταίρους, αλλά και στους ίδιους τους Γερμανούς.


Το κείμενο του Μητροπολίτη έχει ως εξής: ...«Με ενδιαφέρον διαβάσαμε το άρθρο του κ. Δημήτρη Παπαθανασίου στην εφημερίδα «ΕΛ. ΤΥΠΟΣ» της 10ης Μαΐου με τον τίτλο: «Ναζί τα φάγανε...»


Με εύστοχες επισημάνσεις σε διάφορες πτυχές του περίφημου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, με το οποίο, δια του οποίου και από του οποίου ο ανεκδιήγητος τέως Υπουργός των Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου έδεσε χειροπόδαρα τους Έλληνες, έθεσε τη Χώρα μας υπό μόνιμη κατοχή και έφερε μια απαραμύθητη δυστυχία στο μέσο Έλληνα, ο κος Παπαθανασίου τονίζει ότι ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζοζέ Μπαρόζο, αντί να ζητήσει συγνώμην για τα μέτρα της περίφημης Τρόικας, εξακολουθεί να απειλεί, «συνεχίζει να κουνάει το δάκτυλο»: Όπως επί λέξει γράφει «ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ο κ. Μπαρόζο και τα εδώ φερέφωνά του, όπως ο Παπανδρέου, ο Βενιζέλος, ο Χρυσοχοΐδης και ο Λοβέρδος, να αφήσουν τους αφορισμούς και να εγκύψουν με τη δέουσα σοβαρότητα σε ένα ζήτημα που μόνο ανατριχίλα προκαλεί στην ελληνική κοινωνία. Κι αν δεν μπορούν, καλύτερα να σωπάσουν...» και καταλήγει : Ναι, ναζί τα φάγανε...».


Με αφορμή αυτόν τον τίτλο θυμηθήκαμε το περίφημο εκείνο του «φτωχού» πολιτικού κ. Θεόδωρου Πάγκαλου, ο οποίος, αν και έχει υπέρογκα ετήσια έσοδα, δεν είχε ένα ποσό των 15.000€ περίπου, άν ενθυμούμεθα καλά, για να πληρώσει τις φορολογικές του υποχρεώσεις.


Οδηγώντας τη σκέψη μας παρά πέρα από την κατάπτυστη αυτή έκφραση του κ. Θεόδωρου Πάγκαλου "μαζί τά φάγαμε", και αξιοποιώντας την πρόταση του δημοσιογράφου κ. Παπαθανασίου, «Ναι, οι Ναζί τα φάγανε», θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω, ότι οι Γερμανοί κατά την περίοδο της Κατοχής ήσαν και ... κλεφτοκοτάδες! 


Δηλαδή έκλεβαν τα πάντα, ακόμη και τις κότες του φτωχού αγρότη της Ελλάδας, λεηλατούσαν πόλεις και χωριά!


Τόσο κακοί ήσαν τότε, αυτοί που σήμερα εμφανίζονται ως «πολιτισμένοι» Ευρωπαίοι, δηλ οι Γερμανοί! 


Οι ίδιοι άνθρωποι σήμερα κουνάνε το δάκτυλο και ευτελίζουν την Ελλάδα!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις