" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Οι αρχιτέκτονες του "λεφτά υπάρχουν' και του δημοψηφίσματος έφτιαξαν κόμμα

Αρχισαν τα όργανα για τους πρώην συντρόφους τους

Ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλου, ο Πάρις Κουκουλόπουλος  σχολίασε με δεικτικό τρόπο την κίνηση των δύο πρώην υπουργών να ιδρύσουν νέο κόμμα. «Προκαλεί τη νοημοσύνη μου η κίνησή τους, είναι άρνηση ανάληψης ευθυνών». Ο κ. Κουκουλόπουλος χαρακτήρισε την Λούκα Κατσέλη «αρχιτέκτων του "λεφτά υπάρχουν"», ενώ τον.......
Χάρη Καστανίδη «αρχιτέκτων του δημοψηφίσματος».

Στο ίδιο κλίμα ήταν και η δήλωση της Τόνιας Αντωνίου η οποία τόνισε ότι ο Χ. Καστανίδης και η Λ. Κατσέλη ήταν στην ηγετική ομάδα του Γ. Παπανδρέου και ήταν αυτοί που συνδιαμόρφωσαν την πολιτική του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2009 αλλά και τις αποφάσεις που πήρε το κόμμα στην συνέχεια.


Καυστικός ήταν και ο Παύλος Γερουλάνος ένας εκ των στενών συνεργατών του απερχόμενου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου. Ο υπουργός Τουρισμού τόνισε στον Real fm 97,8 πως έχουν στόχο το 3% και υποστήριξε πως ο κόσμος έχει ανάγκη πλέον καθαρές θέσεις. «Στέλνουν διφορούμενα μηνύματα. Ψήφισαν το πρώτο μνημόνιο, ήταν υπουργοί της κυβέρνησης. Έχουν την στρατηγική του 3%. Ψήφιζαν με αστερίσκους, ήταν πάντα ναι μεν αλλά. Αυτή την στιγμή ο κόσμος θέλει και έχει ανάγκη από καθαρές θέσεις».


Πρόεδρος του κόμματος «Κοινωνική Συμφωνία για την Ελλάδα στην Ευρώπη» θα είναι η κ. Κατσέλη, ενώ πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος ο κ. Καστανίδης.


Κατά την ομιλία της στην εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου κόμματος, η κ. Κατσέλη υπογράμμισε ότι το νέο κόμμα σκοπεύει να αναδείξει τις δυνατότητες που υπάρχουν μεταξύ εκβιαστικών διλημμάτων και καλλιέργειας πανικού και φόβου και τόνισε ότι στην πορεία προς το δεύτερο μνημόνιο υπήρχαν διαπραγματευτικές δυνατότητες αλλά δεν υπήρξε το αναγκαίο πολιτικό θάρρος.


Η κυρία Κατσέλη πρόσθεσε ότι ανάμεσα στο καταστροφικό «ναι σε όλα» και το ανεδαφικό «όχι σε όλα» υπάρχει πάντοτε η διαπραγμάτευση. Μεταξύ των άλλων σημείωσε ότι πρέπει να μπει φρένο στο κύμα των νεόπτωχων και των νεοαστέγων, μίλησε για τη δημιουργία ενός ισχυρού δημόσιου τραπεζικού πυλώνα, για τον καθορισμό ελληνικής ΑΟΖ με όλες τις γειτονικές χώρες και υπογράμμισε ότι «το μέλλον της Ελλάδας περνάει από το μέλλον της Ευρώπης».


Ο κ. Καστανίδης από την πλευρά του παίρνοντας τον λόγο ανέφερε ότι στόχος του κόμματος δεν είναι να δώσει κι άλλες υποσχέσεις, αλλά να παρουσιάσει μία στέρεη λύση για τον τόπο. Ανέφερε επίσης ότι στο ερώτημα αν μπορεί να υπερβεί μια ολόκληρη ζωή μέσα στο ΠαΣοΚ, η απάντηση είναι ότι δεν έβλεπε παρόν και συμπλήρωσε: «εμείς μείναμε πιστοί στις προοδευτικές ιδέες που πάντα άλλαζαν την Ελλάδα» ενώ το ΠαΣοΚ κινείται πλέον σε άλλη πολιτική χωροταξία.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις