" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Έρχεται η «ακτίνα πόνου» που θα διαλύει τις διαδηλώσεις








Με ένα νέο μηχάνημα θα εξοπλιστεί στο μέλλον η αμερικανική αστυνομία, προκειμένου να διαλύει τις συγκεντρώσεις διαδηλωτών. 
Πρόκειται για ένα ηλεκτρομαγνητικό οπλικό σύστημα που θα προκαλεί... πόνο.
 

Το μηχάνημα που είναι ευρύτερα γνωστό ως «ακτίνα πόνου», παρουσιαστηκε από τους Αμερικανούς Πεζοναύτες, και δημιουργήθηκε στο Αφγανιστάν, χωρίς ωστόσο να έχει χρησιμοποιηθεί επισήμως. Το οπλικό σύστημα αυτό, εκπέμπει ισχυρή θερμική ακτίνα σε απόσταση ακόμη και ενός χιλιομέτρου.
 

Το επίσημο όνομα αυτού είναι Active Denial System (στα ελληνικά, Σύστημα Ενεργούς Απώθησης). Τοποθετείται σε όχημα και έχει ως στόχο κυρίως τη διάλυση μαζικών συγκεντρώσεων ανθρώπων, χωρίς να επιφέρεται θανάσιμος τραυματισμός.
 

Για την ανάπτυξη του «Συστήματος Ενεργούς Απώθησης», το Υπουργείο Άμυνας των Η.Π.Α. έχει δαπανήσει περίπου 120 εκατομμύρια δολάρια, ενώ τώρα καταβάλλονται προσπάθειες να βγει και η φορητή έκδοση του συγκεκριμένου οπλικού συστήματος, προκειμένου να μην είναι απαραίτητη η τοποθέτησή του πάνω σε άλλο όχημα.
 

Ήδη από τις 20 Αυγούστου του 2010 οι αστυνομικές αρχές του Λος Άντζελες είχαν ανακοινώσει την πρόθεσή τους να χρησιμοποιήσουν το όπλο σε σωφρονιστικό κατάστημα, στο πλαίσιο «επιχειρησιακής εκτίμησης».



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις