" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Όχι έτσι ρε Θρύλε!


Ο Ολυμπιακός... αυτοκτόνησε και πέταξε στα σκουπίδια μια δική του ιστορική πρόκριση! Η Μέταλιστ κέρδισε με 2-1, οι «ερυθρόλευκοι» λύγισαν στο τέλος και το Βουκουρέστι έμεινε... όνειρο! 

Έτσι έπαιξε

Με συνταγή... Χάρκοβο ο Ερνέστο Βαλβέρδε στην ρεβάνς με τη Μέταλιστ. Ειδικότερα, κάτω από τα δοκάρια παρέμεινε ο Μπάλας Μέγιερι, ενώ την αμυντική τετράδα συνέθεσαν οι Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Μαρκάνο και Χολέμπας.  

Μανιάτης, Ορμπάιθ οι δύο καθαρόαιμοι κόφτες, με τον Αριέλ Ιμπαγάσα να αναλαμβάνει την οργάνωση. 
Οι  Φουστέρ (δεξιά) και Μιραλάς (αριστερά) θα ξεκινούν τις προσπάθειές τους από τις δύο πτέρυγες, ενώ ο Ράφικ Τζιμπούρ στην κορυφή της επίθεσης.

Φουλ επίθεση με το «καλημέρα»


Αν ένα πράγμα τόνιζαν διαρκώς οι Ουκρανοί, ήταν να αντέξουν το πρώτο 20λεπτο στο «καυτό» Καραϊσκάκη, μιας και γνώριζαν πως ο Ολυμπιακός θα έμπαινε πολύ δυνατά στο ματς. 

Ωστόσο, ο Μάρκεβιτς δεν είχε τις... ιδανικότερες λύσεις, μιας και στο πρώτο τέταρτο οι ερυθρόλευκοι είχαν γκολ, δοκάρι και ευκαιρίες. Ο Μιραλάς στο 4' είδε τη μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι, στο 10' ο Φουστέρ έχασε τεράστια ευκαιρία να σκοράρει, κάτι που όμως έκανε στο 15' ο Μαρκάνο με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Χολέμπας. 

Το γκολ έδωσε ώθηση και στο 16' ο Τζιμπούρ δεν σφράγισε την πρόκριση, μιας και το λάθος κοντρόλ... κόστισε το τέρμα. Η τύχη πάντως μόνο σρτο πλευρό του Ολυμπιακού δεν ήταν, αφού στο 21' η κεφαλιά του Τοροσίδη βρήκε το δοκάρι. 

Μετά το 30' η Μέταλιστ ανέβασε στροφές, πίεσε, όμως αν κάποιος θα μπορούσε να βάλει αυτοί ήταν οι ερυθρόλευκοι, με τον Πάπα Γκουέϊ να μην συνεννοείται με τον πορτιέρο του και η μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ...

Συνέχεια στην ατυχία και... μηνύματα!


Το ημίχρονο τέλειωσε με τον Ιμπαγάσα να τραυματίζεται και να αποχωρεί και άρχισε με τον Μανιάτη να πηγαίνει στα αποδυτήρια πάλι λόγω τραυματισμού. Ο Ολυμπιακός έχασε το κέντρο, μιας και οι Μακούν, Μοντέστο δεν ήταν σε θέση να βοηθήσουν δημιουργικά και ανασταλτικά. 

Οι Ουκρανοί πήραν το πάνω χέρι, οι ερυθρόλευκοι αδυνατούσαν να κρατήσουν τη μπάλα και να απειλήσουν και το πρώτο απειλητικό μήνυμα ήρθε στο 71' όταν το σουτ του Μπλάνκο τράνταξε το δοκάρι του Μέγερι.

Λάθη Μέγερι και... ΣΟΚ!

Στο 77' ο Ολυμπιακός δεν πήρε ούτε το δεύτερο μήνυμα, όταν ο Μοντέστο έκανε «χαζό» πέναλτι, όταν και η μπάλα βρήκε στο χέρι του. Ο Ντέβιτς προσπάθησε να ψαρέψει τον Μέγερι, όμως θέλει τόνους ... ψωμιά ακόμα να φτάσει τον Πανένκα, αφού την εκτέλεσή του είδε να την μπλοκάρει ο Ούγγρος. 

Τα ψυχικά αποθέματα του Ολυμπιακού όμως δεν ήταν πολλά, οι Ουικρανοί έβγαιναν στην επίθεση και στο 81' ο Βιγιάγκρα πάγωσε το Καραϊσκάκη κάνοντας το 1-1, φάση που προήλθε από τεράστιο λάθος του Μέγερι. 

Η άμυνα δεν ήταν σε καλή κατάσταση, ο Ούγγρος σε χειρότερη και στο 87' ήρθε και το ΣΟΚ με τον Ντέβιντς να πετυχαίνει το 2-1 και να προκαλεί με άσεμνες χειρονομίες το Καραϊσκάκη.... Bέβαια, οι ερυθρόλευκοι διαμαρτύρονται σωστά, αφού η φάση ξεκίνησε από θέση οφσάιντ. Ο Ντιόγκο μπήκε στο ματς, όμως το κακό είχε ήδη γίνει...
 
Μan of the match: Ο Ντέβιτς από μοιραίος έγινε... ωραίος για τη Μέταλιστ, αφού μπορεί να έχασε το πέναλτι, ωστόσο πέτυχε το γκολ της πρόκρισης. Ήταν κινητικός και προκάλεσε πολλά προβλήματα, ωστόσο η αντίδρασή του ήταν απαράδεκτη μετά το γκολ και σίγουρα η UEFA πρέπει να του ρίξει βαριά καμπάνα.

Αδύναμος κρίκος:
Ο Ολυμπιακός του β' μέρους. Χωρίς να υπάρξει εντολή για οπισθοχώρηση, ο Ολυμπιακός έπεσε, έδωσε πολύ χώρο στους Ουκρανούς και η Μέταλιστ το εκμεταλλεύτηκε. Δυο σοβαρά λάθη του Μέγερι και το κακό έγινε...

Στο ύψος του
: Εξαιρετικός ο Ιμπαγάσα, πολύ καλός ο Μανιάτης, ωστόσο με το που αποχώρησαν από το ματς λόγω τραυματισμών, ο Ολυμπιακός κατέρρευσε και από πρωταγωνιστής έγινε κομπάρσος.

Η γκάφα:
Και τα δυο τέρματα που δέχθηκε ο Μπάλας Μέγερι, αφού τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο ήταν σε λάθος θέση και δεν μπόρεσε να καθαρίσει το ματς. Στις γκάφες και η εκτέλεση πέναλτι του Ντέβιτς.

Το στραγάλι:
Πολύ κακός ο Ρουμάνος, Χατεγκόν, ο οποίος άφησε σε πολλές φάσεις το δυνατό παιχνίδι των Ουκρανών χωρίς κάρτα. Οι φιλοξενούμενοι έπαιρναν μέτρα με τα σφυρίγματα και σε κάποιες από αυτές τις φάσεις απειλούσαν. Βέβαια, ο Ρουμάνος χαρίστηκε και στον Αβραάμ Παπαδόπουλος. Μεγάλο λάθος του βοηθού, ο οποίος δεν είδε το οφσάιντ στη φάση από την οποία προήλθε το δεύτερο γκολ

Το ταμείο του gazzetta.gr:
Αυτοκτονία... Το σκορ του πρώτου ημιχρόνου θα μπορούσε να ήταν ακόμα και 3-0, δυο δοκάρια, δυο κλασικές ευκαιρίες, ωστόσο ο Ολυμπιακός μπήκε στα αποδυτήρια μόλις με ένα τέρμα. Η αποχώρηση του Ιμπαγάσα και του Μανιάτη «διέλυσε» το κέντρο των Πειραιωτών, η Μέταλιστ πήρε πολλά μέτρα και απειλούσε. Ο Ολυμπιακός μετά το 70' κατέρρευσε και οι Ουκρανοί πήραν την πρόκριση.




 http://www.gazzetta.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις