" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Θρύλος μαγεία, φουλ για Ρουμανία! (video & pics )


Κρύο; Χιόνι; Ο Θρύλος δεν κολώνει! 

Μετά τη Μόσχα άλωσε ξανά με τον Φουστέρ και το Χάρκοβο (1-0 την Μέταλιστ), φουλάρει για τους «8» και βλέπει... τελικό!

Έτσι έπαιξε

Με... συνταγή «Λουζνίκι» ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε τον Ολυμπιακό κόντρα στην Μέταλιστ. Ο Βάσκος τεχνικός με  ενδεκάδα  κατά τα 10/11 ίδια με αυτή που είχε αρχίσει απέναντι στη ρωσική ομάδα, με νέο πρόσωπο τον Αβραάμ Παπαδόπουλο αντί του Χοσέ Χολέμπας. 

Ειδικότερα, κάτω από τα δοκάρια ο Μέγερι, δεξιά ο Τοροσίδης, αριστερά ο Μαρκάνο και στο κέντρο της άμυνας οι Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλος. Η τριάδα του άξονα Μανιάτης, Ορμπάιθ και μπροστά τους ο Μακούν, ο Μιραλάς στα αριστερά, ο Φουστέρ δεξιά και ο Τζιμπούρ μοναδικός προωθημένος.

Είχε υπεροχή, όχι ουσία

Η συνταγή ήταν η ίδια με αυτή της Μόσχας, ωστόσο οι ερυθρόλευκοι δεν μπόρεσαν να την εφαρμόσουν σύμφωνα με τις οδηγίες του Βαλβέρδε. Ο άξονας αντιμετώπισε πολλά προβλήματα, και τα μπακ δέχθηκαν έντονη πίεση, με τη Μέταλιστ να πιέζει με το «καλημέρα». Η τριάδα των χαφ, Τάισον, Μπλάνκο, Σόσα ήταν αρκετά ορεξάτη, εκμεταλλεύονταν λάθη και αδυναμίες, ξετυλίγοντας με εντυπωσιακό τρόπο, ωστόσο όλες οι προσπάθειες των Ουκρανών κολλούσαν στην τελική προσπάθεια.

Οι Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλος «καθάριζαν» τις φάσεις, ωστόσο ο προβληματισμός του Βαλβέρδε αφορούσε την αδυναμία στο κράτημα της μπάλας, αλλά και στο ότι Μιραλάς και Φουστέρ δεν μπορούσαν να κρατήσουν τα μπακ. Η Μέταλιστ είχε ένα εξαιρετικό τέταρτο 15'-30' και απείλησε δυο φορές, μια με το φάουλ  του Τάισον στο 26' και μια με το διαγώνιο σουτ του Φινίνιο στο 29'. 

Μπορεί οι γηπεδούχοι να άφηναν τρύπες τόσο στα άκρα όσο και στον άξονα, ωστόσο ο Ολυμπιακός αδυνατούσε να βγάλει αντεπιθέσεις με την τριάδα Τζιμπούρ, Μιραλάς, Φουστέρ να μην δίνει την απαιτούμενη ώθηση.

Το ημίχρονο πάντως έκλεισε με αψιμαχίες ανάμεσα στον Τοροσίδη και τον Τάισον, ωστόσο κίτρινη κάρτα πήρε ο Μέλμπεργκ, γεγονός που του στερεί το δικαίωμα συμμετοχής στον επαναληπτικό, όπως κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τον βασικό φορ της Μέταλιστ, Κριστάλδο.


Όπως στη Μόσχα...


Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στην επανάληψη, κάλυψε κενά στον άξονα και αποφάσισε να βγει  στην κόντρα. Οι ερυθρόλευκοι ήταν πιεστικοί και στην πρώτη τους φάση πάγωσαν ακόμα περισσότερο το Χάρκοβο. Σέντρα του Μιραλάς στο 50', αδράνεια της άμυνας και ο Φουστέρ με ωραίο τελείωμα πέτυχε το 1-0. 

Οι Ουκρανοί προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 55' είχαν τη μεγαλύτερη τους ευκαιρία να σκοράρουν, ωστόσο στη σέντρα του Σόσα, ο Έντμαρ δεν μπόρεσε να σκοράρει από κοντά.

Μπορεί ο έλεγχος να ήταν στους Ουκρανούς, ωστόσο οι κίνδυνοι είχαν ελαχιστοποιηθεί, αφού η αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού καθάριζε εύκολα τις φάσεις. 
Οι ερυθρόλευκοι όποτε έβρισκαν ευκαιρία έβγαιναν στην αντεπίθεση και στο 61' θα μπορούσε να απειλήσει, αλλά ο Μακούν δεν άφησε στον αμαρκάριστο Μιραλάς και χάθηκε η φάση.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός λίγο έλειψε να πληρώσει την αδυναμία συνεργασίας, μεγάλη κούρσα του Τζιμπούρ που αντί να δώσει στον ολομόναχο Μιραλάς, έχασε τον έλεγχο και σε μια εξαιρετική αντεπίθεση της Μέταλιστ ο Τάισον έχασε τεράστια ευκαιρία να σκοράρει.


Ο Βαλβέρδε κλείδωσε το κέντρο περνώντας τον Μοντέστο στη θέση του Μακούν, ενώ πέρασε και τον Χολέμπας αντί του Φουστέρ, με τον Ολυμπιακό να γίνεται πιο συμπαγής και να κρατά μακριά την Μέταλιστ από την εστία του. Μάλιστα, στο 82' οι ερυθρόλευκοι απέκτησαν μεγαλύτερο προβάδισμα, όταν το δολοφονικό μαρκάρισμα του Έντμαρ στον Μανιάτη τιμωρήθηκε με κόκκινη.


Man of the match

Όπως στη Μόσχα έτσι και στο Χάρκοβο... Ο Νταβίντ Φουστέρ με το δικό του τέρμα έδωσε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να κάνει τεράστιο βήμα πρόκρισης. 

Μπορεί ο Ισπανός να ήταν κουρασμένος, να μην βοήθησε αρκετά στο α' μέρος, ωστόσο είχε ουσία, κάτι που έλειπε από τους Ουκρανούς. Στη πρώτη φάση που παρουσιάστηκε στον Ολυμπιακό, ο Ισπανός φρόντισε να την τελειώσει με τον ιδανικότερο τρόπο.

Αδύναμος κρίκος

Η... πολυδιαφημισμένη γραμμή κρούσης των Ουκρανών. Σόσα, Μπλάνκο προσπάθησαν, ωστόσο Τάισον και Κριστάλδο δεν μπόρεσαν... Από τις καλές ενέργειες στην ουσία υπήρχε τεράστια διαφορά....  

Εξάλλου, οι δυο τελευταίοι, όπως και ο Εντμάρ έχασαν ευκαιρίες που στερούν από την ομάδα τους την ευκαιρία να... ελπίζει βάσιμα σε πρόκριση. 

Στο ύψος του: 

Η άμυνα του Ολυμπιακού. Τοροσίδης, Μαρκάνο, Μέλμπεργκ και Παπαδόπουλος κράτησαν στο μηδέν την κορυφαία επίθεση του Γιουρόπα Λιγκ. Ειδικά το κεντρικό δίδυμο τα πήγε πολύ καλά καθαρίζοντας πολλές φάσεις που έφταναν στην εστία του σταθερού Μέγερι.

Γκάφα: 

Η άσχημη έξοδος του Γκοριαϊνοφ στο γκολ του Φουστέρ, με τον πορτιέρο των Ουκρανών να μην υπολογίζει σωστά σε πρώτη φάση, αλλά και στην εξέλιξη της να μην... βλέπει τον Ισπανό.

Το στραγάλι: 

Πολλά παράπονα των ερυθρόλευκων στο α' μέρος, με τον Ούγγρο, Βαντ να αφήνει αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα των Ουκρανών. Στην επανάληψη έδωσε σωστά την κόκκινη κάρτα στον Έντμαρ.

Το ταμείο του Gazzetta: 

Μπορεί η εμφάνισή του να μην ήταν ανάλογη με αυτή της Μόσχας, ωστόσο ο Ολυμπιακός ξέρει να παίρνει τα διπλά. Οι ερυθρόλευκοι είχαν την ουσία και στην πρώτη φάση που τους δόθηκε η ευκαιρία να σκοράρουν δεν την έχασαν. 

Η άμυνα του κράτησε μέχρι την... περιοχή τους πολυδιαφημισμένους Ουκρανούς και κορυφαία επίθεση του Γιουρόπα Λιγκ σίγησε. Ο Ολυμπιακός έκανε τεράστιο βήμα πρόκρισης και πλέον με τη βοήθεια της έδρας βρίσκεται μια ανάσα από τα προημιτελικά.

Mέταλιστ: 
Γκοριάνοφ, Βιγιάγκρα, Τορσιλιέρι, Έντμαρ, Φινίνιο (62' Ψενίτνσιχ), Κλέιτον Ζαβιέ, Γκουέι, Σόσα, Μπλάνκο (62' Τέπιτς), Τάισον, Κριστάλδο (83' Μάρλος).
 
Ολυμπιακός: 
 Μέγιερι, Τοροσίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Μανιάτης, Ορμπάιθ, Μακούν (77' Μοντέστο), Φουστέρ (79' Χολέμπας), Μιραλάς (89' Αμπντούν), Τζιμπούρ.









http://www.gazzetta.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις