" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Super Star, ο Πάγκαλος.. και στην Άγκυρα!

Μεγάλη έκταση δίνει και σήμερα ο τουρκικός τύπος  στις τελευταίες οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και στις δηλώσεις Πάγκαλου. Ιδού πως αποτυπώνει την κατάσταση:
Η Radikal δημοσιεύει ανταπόκριση, με τον τίτλο «Κρίση στη γείτονα», στην οποία γράφει ότι ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης στην Ελλάδα, κ. Πάγκαλος, ισχυρίστηκε πως στην περίπτωση που δεν περάσει το πακέτο των μέτρων, που συζητείται στη Βουλή, θα κατέβουν τα τάνκς στους δρόμους. Στη συνέχεια, ισχυρίζεται πως έχουν αναζωπυρωθεί οι συζητήσεις περί …πραξικοπήματος στην Ελλάδα! Στο μεταξύ γράφει ότι από σήμερα ξεκίνησε 48ωρη γενική απεργία στην Ελλάδα.
Στη συνέχεια, γίνεται αναφορά στις δηλώσεις του κ. Πάγκαλου στην ισπανική εφημερίδα Εl Mundo, καθώς και στις δηλώσεις του ΥΠΕΘΑ, κ. Μπεγλίτη. Στο ίδιο θέμα αναφέρεται η Turkiye σε μονόστηλο της πρώτης σελίδας και στη συνέχεια στις εσωτερικές, με τον τίτλο «Μπορεί τα τάνκς να βγούν στους δρόμους στην Ελλάδα».
Η Posta γράφει για τις εξελίξεις, με τον τίτλο «Κρίσιμη εβδομάδα για την Ελλάδα». Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι η Ελλάδα για να μπορέσει να πάρει τα 12 δις ευρώ, θα πρέπει να αποδεχθεί το πακέτο των 28,4 δις ευρώ. Ο δε λαός διαμαρτύρεται για το πακέτο αυτό, το οποίο χαρακτηρίζει  «μέτρα κοινωνικής αθλιότητας».
Η Bugun αναφέρεται στις εξελίξεις, με τον τίτλο «Κρίσιμη εβδομάδα για την Ελλάδα» και τονίζει ότι το Ελληνικό Κοινοβούλιο άρχισε να συζητά χθες το πακέτο των οικονομικών μέτρων, το οποίο ζητείται να αποδεχθεί η Ελλάδα για να ξεπεράσει τον κίνδυνο χρεωκοπίας.
Η Taraf γράφει για τις εξελίξεις, με τον τίτλο «Κρίσιμες μέρες για την Ελλάδα». Στο δημοσίευμα τονίζεται πως στην περίπτωση που το Κοινοβούλιο δεν επιτρέψει το νέο πακέτο για τα επιπλέον μέτρα, τότε θα κλείσουν όλες οι βρύσες βοήθειας για την Ελλάδα.
Η Yeni Safak, με τον τίτλο «Άρχισε η εβδομάδα της μοίρας για την παγκόσμια αγορά», γράφει ότι το Ελληνικό Κοινοβούλιο άρχισε χθες να συζητά το πακέτο για την λήψη μέτρων, έτσι ώστε να ξεπεραστεί ο κίνδυνος της χρεοκοπίας. Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να περάσει από την Βουλή το εν λόγω πακέτο. Στο μεταξύ ο ελληνικός λαός αντιτίθεται πλήρως στα μέτρα και κήρυξε 48ωρη απεργία.
Η Star γράφει για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, με τον τίτλο «Ψηφοφορία στη γείτονα για χρεοκοπία ή για συνέχεια στα μέτρα».
Η Aksam αναφέρεται στις τελευταίες εξελίξεις, με τον τίτλο «Αρχισαν οι συζητήσεις για το πακέτο μέτρων στην Βουλή». Στο δημοσίευμα γράφει ότι με τον εν λόγω πακέτο θα καταβληθεί προσπάθεια για να ξεπεραστεί ο κίνδυνος χρεοκοπίας.
Η Cumhuriyet, στις εσωτερικές σελίδες και με τον τίτλο « 48ωρος συναγερμός στην γείτονα», γράφει ότι άρχισε ο 48ωρος κρίσιμος συναγερμός, λόγω των απεργιών στην χώρα και ο κόσμος διαμαρτύρεται για το πακέτο που άνοιξε προς συζήτηση στη Βουλή, το οποίο χαρακτηρίζεται ως «πακέτο μέτρων κοινωνικής αθλιότητας».
Η Hurriyet, με τον τίτλο «Αν δεν ψηφιστεί το πακέτο λέγεται ότι θα επέμβει ο στρατός» και τον πλαγιότιτλο «Ηχος αρβύλας στην Αθήνα»  έχει ανταπόκριση, όπου γίνεται αναφορά στις δηλώσεις του κ. Πάγκαλου σε συζήτηση που άρχισε και επισημαίνεται πως διαφορές απόψεων υπάρχουν για το πακέτο και μεταξύ των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Αναφέρει ότι λέγεται  πως στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν 5-6 βουλευτές που θεωρούνται ύποπτοι, όσον αφορά στην ψηφοφορία που θα γίνει. Η ίδια εφημερίδα, σε ξεχωριστό δημοσίευμα, αναφέρεται στη μετάβαση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στην Αθήνα για την τελετή εγκαινίων των Παραολυμπιακών Αγώνων.
H Milliyet αναφέρεται στο ίδιο θέμα, παραθέτοντας φωτογραφία του Οικουμενικού Πατριαρχη με τον κ. Παπανδρέου, όπως και η Hurriyet με τον τίτλο «Οι προσευχές του Βαρθολομαίου για την Ελλάδα» .
Η Milliyet δημοσιεύει ανταποκριση, με τον τίτλο «Σε περίπτωση που δεν περάσει το πακέτο, τις τράπεζες θα τις προστατεύσει ο στρατός». Αναφέρεται ότι η Ελλάδα διανύει ένα δύσκολο 48ωρο και ενώ άρχισε από χθες η συζήτηση του πακέτου, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, κ. Πάγκαλος, δήλωσε ότι σε περίπτωση που δεν περάσει το πακέτο, τότε τις τράπεζες θα τις προστατεύσει ο στρατός. Στην συνέχεια γίνεται αναφορά στις δηλώσεις του κ. Πάγκαλου στην ισπανική εφημερίδα El Mundo.

http://www.prionokordela.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις