" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Δραματική έκκληση Παπανδρέου για το Μεσοπρόθεσμο «Ζητώ να ακούσετε την πατριωτική σας συνείδηση!»

 
Την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου ως απαραίτητη προϋπόθεση για την εκταμίευση της 5ης δόσης του δανείου έθεσε ο πρωθυπουργός μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής. Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου τόνισε πως «η Ελλάδα παλεύει και αντέχει και είμαι σίγουρος ότι θα πετύχουμε», ενώ απευθυνόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης είπε «τώρα είναι η ώρα της ευθύνης! Ξέρω ότι η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ θα κάνει το χρέος της απέναντι στην κοινωνία και τους νέους. Όμως κάνω και τώρα μια έκκληση προς τα υπόλοιπα κόμματα στις δυνάμεις που επιθυμούν να βάλουμε τέλος στην κρίση να αλλάξουμε την Ελλάδα. Σας καλώ να ψηφίσετε με το χέρι στην καρδιά για την πατρίδα για την Ελλάδα».

Ο πρωθυπουργός σε μια εμφανή προσπάθεια να διεγείρει τα πατριωτικά αισθητήρια των μελών του κοινοβουλίου δήλωσε: «Ζητώ να ακούσετε την ψυχή σας την γνήσια πατριωτική συνείδηση. Το μεσοπρόθεσμο είναι το αναγκαίο ενδιάμεσο στάδιο για να ορθοποδήσει η χώρα. Χτίζουμε με σκληρή δουλειά την αξιοπιστία μας. Κάποιοι άλλοι προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες ότι υπάρχουν ανέξοδες λύσεις. Τους υπενθυμίζω ότι πατριωτική στάση είναι να μην το βάλεις στα πόδια όταν βρεις τα δύσκολα» τόνισε ότι «Εμείς εξασφαλίσαμε αποφάσεις καθοριστικές για το μέλλον μας με σκληρές και επίπονες διαπραγματεύσεις. Με το μεσοπρόθεσμο εξασφαλίζουμε την εκταμίευση της 5ης δόσης την ομαλή καταβολή μισθών και συντάξεων. Εξασφαλίζουμε νέο πρόγραμμα στήριξης για τα επόμενα χρόνια. Συνεχίζουμε τις διαπραγματεύσεις στην πράξη και όχι στα λόγια εκεί που λαμβάνονται οι αποφάσεις και όχι στα τηλεπαράθυρα. Από το χείλος της καταστροφής εξασφαλίζουμε την ευκαιρία να αλλάξουμε την χώρα».

Υπενθύμισε πως «το πρόβλημα που έχει η χώρα μας. Ένα χρέος που κληρονομήσαμε από την προηγούμενη κυβέρνηση. Μιλάμε για καταστροφική διακυβέρνηση. Αυτά πληρώνει σήμερα ο κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα. Μας χρέωσαν 36 δις έλλειμμα σε ένα μόλις χρόνο… Προτίμησαν να δραπετεύσουν και σήμερα φυγομαχούν. Δεν θέλουν το πολιτικό κόστος των δύσκολων αποφάσεων. Πρώτοι στα εύκολα αλλά τελευταίοι στα δύσκολα. Ταυτίζονται με όσους ποντάρουν και προπαγανδίζουν στην αποτυχία μας» ενώ ξεκαθάρισε ότι «Με την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για υγιές ξεκίνημα. Θα μπορέσουμε να δουλέψουμε συστηματικά για τις μεγάλες αλλαγές. Ο πήχης για την 4ετια είναι να φτιάξουμε μια νέα αφετηρία. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με μια οικονομία που έχει 3πλασιες εισαγωγές απ ότι εξαγωγές. Στόχος το 2013 να έχουμε μια νέα οικονομία με πρωτογενή πλεονάσματα»

http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις