" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Εξασφάλιζαν ποσότητες ηρωίνης για πώληση στη Θεσσαλία

Ανήλικος ήταν ένας από τους συμμετέχοντες στο κύκλωμα

Ετών 24 και 15 ήταν ο «σύνδεσμος» από τη Λάρισα με χονδρεμπόρους ναρκωτικών ουσιών στην Αθήνα, που εξασφάλιζαν μεγάλες ποσότητες ηρωίνης και χασίς για πώληση στη Θεσσαλία.

Πρόκειται για δύο αδέρφια, τα οποία φέρεται να χώθηκαν από μικρή ηλικία σε κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών, ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα τους, ο οποίος έχει απασχολήσει κατά καιρούς τις αστυνομικές αρχές για παρόμοιες υποθέσεις.

Η 24χρονη και ο μόλις 15 ετών αδερφός της είναι μεταξύ των οκτώ συνολικά ατόμων -τεσσάρων ημεδαπών και τεσσάρων αλλοδαπών- που συνελήφθησαν μετά από προσεκτικά οργανωμένη επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου. Το νεαρό της ηλικίας των συλληφθέντων είναι χαρακτηριστικό της υπόθεσης. Ο μεγαλύτερος της «παρέας» είναι 27 ετών. Στην κορυφή του κυκλώματος ένατο άτομο, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κινεί τα νήματα μέσα από τις φυλακές Μαλανδρίνου.

Οι οκτώ εμπλεκόμενοι στην υπόθεση κυκλώθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών προχθές στις 4 το μεσημέρι, στο πάρκο του Ελικοδρομίου στη Ν. Ιωνία, μετά από συναλλαγή 15 κιλών χασίς και ενός κιλού ηρωίνης έναντι 36.000 ευρώ. Τον αγοραστή υποδύθηκε αστυνομικός, ο οποίος το προηγούμενο χρονικό διάστημα βρισκόταν σε διαρκή επικοινωνία με μέλη του κυκλώματος, δηλώνοντας ενδιαφέρον να αγοράσει τη μεγάλη ποσότητα.

Τις λεπτομέρειες της νέας σημαντικής επιτυχίας της Δίωξης Βόλου παρουσίασε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας Δημ. Κατσίκας.

Η πρώτη επαφή έγινε με δύο 26χρονους κατοίκους Βόλου, οι οποίοι σύμφωνα με την αστυνομία είναι χρήστες ναρκωτικών και μικροδιακινητές ποσοτήτων, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη δόση τους.

Οι 26χρονοι, οι οποίοι δεν είχαν αντιληφθεί ότι ο «πελάτης» τους ήταν αστυνομικός, οδήγησαν στα ίχνη των «συνδέσμων» στη Λάρισα. Απευθύνθηκαν στα δύο αδέρφια του γειτονικού νομού, γνωρίζοντας ότι πρόκειται για άτομα που οι επαφές τους φτάνουν στην Αθήνα και μέσω αλλοδαπών μεγαλοδιακινητών μπορούν να εξασφαλίσουν τις ποσότητες που ζητά η αγορά της περιφέρειας.

Προανακριτικά προέκυψε η εμπλοκή στην υπόθεση ενός ακόμη υπηκόου Αλβανίας, ο οποίος κινεί τα νήματα μέσα από τις φυλακές Μαλανδρίνου. Ήταν εκείνος με τον οποίο ήρθαν σε επαφή οι ομοεθνείς τους, μεταφέροντάς του την παραγγελία για χασίς και ηρωίνη που είχαν λάβει. Ο κρατούμενος για υποθέσεις ναρκωτικών έκανε τις επαφές του και στα χέρια των τεσσάρων υπηκόων Αλβανίας, που διαμένουν στην Αθήνα, έφτασαν τα 15 κιλά χασίς και ένα κιλό ηρωίνης.

Τα τέσσερα άτομα, τρεις άντρες ηλικίας από 19 έως 27 ετών και μία 19χρονη γυναίκα, με τις ναρκωτικές ουσίες κρυμμένες στο αυτοκίνητό τους ταξίδεψαν προχθές με προορισμό το Βόλο, όπου είχε δοθεί το ραντεβού της αγοραπωλησίας.

Η αστυνομική επιχείρηση στήθηκε με τρόπο, ώστε παρόντες στην ανταλλαγή ναρκωτικών και χρημάτων να βρίσκονται οι «σύνδεσμοι» στη Λάρισα, αλλά και οι δύο Βολιώτες που απευθύνθηκαν στους Λαρισαίους.

Περίπου στις τέσσερις το μεσημέρι προχθές στο Ελικοδρόμιο στάθμευσαν τρία αυτοκίνητα. Οι οκτώ συγκεντρώθηκαν και μαζί τους ο «αγοραστής» - αστυνομικός. Το ραντεβού αρχικά είχε δοθεί για πρωινές ώρες, όμως, για διάφορους λόγους που προέβαλαν οι δράστες μετατέθηκε για αργά το μεσημέρι.

Από το αυτοκίνητό τους έβγαλαν και παρέδωσαν 14 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 14,654 κιλών και δύο νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη, βάρους 1,011 γραμμαρίων. Τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα των 36.000 ευρώ παρελήφθησαν.

Ήταν η στιγμή που αποκαλύφθηκε ο κλοιός που είχαν δημιουργήσει γύρω από το σημείο συνάντησης οκτώ αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, ενώ υποστηρικτικά γύρω από το Ελικοδρόμιο και σε μη εμφανή σημεία βρίσκονταν αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ.

Αντιλαμβανόμενοι τη σύλληψή τους, οι δράστες αντιστάθηκαν και προσπάθησαν να διαφύγουν. Αρκετοί πολίτες έγιναν μάρτυρες του κυνηγητού των δραστών μέσα στο πάρκο και της σύλληψής τους.

Εκτός από τα ναρκωτικά και τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα κατασχέθηκαν τρία αυτοκίνητα, 11 κινητά τηλέφωνα, χρηματικό ποσό 730 ευρώ και μία νάιλον συσκευασία με 0,8 γραμμάρια ηρωίνης.

Η εμπορική αξία της ηρωίνης υπολογίζεται στα 300.000 ευρώ, καθώς η μεταπώλησή της θα ισοδυναμούσε με 15.000 δόσεις, ενώ από την πώληση των χασίς θα αποκομίζονταν 150.000 ευρώ.

Χθες το μεσημέρι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου. Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκαν για την απολογία τους στον Ανακριτή.

Πηγή:taxydromos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις