" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Η Αθήνα φλέγεται…

Εκρηκτική είναι η κατάσταση στο Σύνταγμα, όπου από το πρωί οι μάχες των ΜΑΤ με ομάδες κουκουλοφόρων που αντιδρούν βίαια στα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση, είναι ασταμάτητες.
Πολίτες καταγγέλλουν σε τηλεοπτικούς σταθμούς πως οι αστυνομικοί ξεκίνησαν τα επεισόδια, αφού έκαναν άσκοπη χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών ακόμα και μέσα σε εστιατόρια και καφετέριες.
Από τις καταγγελίες που γίνονται στα κανάλια, προκύπτει πως η Αστυνομία επιτίθεται αδιακρίτως και χωρίς εξαιρέσεις σε πολίτες: «Ξαφνικά και χωρίς κανένα λόγο έφτασε στο Μοναστηράκι μια ομάδα ΔΙΑΣ και ξεκίνησαν να μας πετάνε μέσα στα εστιατόρια δακρυγόνα και χημικά. Είναι πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει στο Σύνταγμα».
Σε άλλη καταγγελία ειπώθηκε: «η αστυνομία πέταξε δακρυγόνα και χημικά ακόμα και μέσα στο σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα, όπου σημειωτέον εκεί βρίσκονται ασθενείς στους οποίους δίνονται οι πρώτες βοήθειες».
Έκκληση για γιατρούς στο Σύνταγμα έκανε μια γιατρός: «Έχουμε σοβαρoύς τραυματισμούς. Μερικοί φτύνουν αίμα. Χρειαζόμαστε επειγόντως οξυγόνο, παγοκύστες, αλουμινοκουβέρτες και malox. Μεταφέρουμε όποτε μπορούμε τους ασθενείς. Τους κατεβάζουμε στο Μέγαρο Μουσικής και από εκεί τους παίρνουν δυο δυο τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ».
Τα σημεία της έντασης





Εν τω μεταξύ, δακρυγόνα, φωτοβολίδες κρότου λάμψης, μάχες σώμα με σώμα, σπασμένα μάρμαρα και πέτρες είναι το σκηνικό που συνθέτουν την κατάσταση στο Σύνταγμα. Οι αστυνομικοί κάνουν παρατεταμένη και άσκοπη χρήση χημικών, προκειμένου να μην επιτρέψουν στο πλήθος να βρίσκεται στην πλατεία Συντάγματος. Στις φλόγες τυλίχθηκε και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο που στεγάζεται στο ισόγειο του Υπουργείο Οικονομικών.
Φωτιά έχει ξεσπάσει και σε υποκατάστημα της Millenium Bank
Νωρίτερα, χρειάστηκε να εκκενωθεί το ξενοδοχείο «King George»

Στο μετρό έχουν «στηθεί» πρόχειρα ιατρεία για τις πρώτες βοήθειες και ο κόσμος που έχει τραυματιστεί μη έχοντας άλλη διέξοδο, μετακινείται από το μετρό σε άλλους σταθμούς προκειμένου να φτάσει στα νοσοκομεία, καθώς τα ασθενοφόρα δεν μπορούν να πλησιάσουν στην περιοχή. Οι περισσότεροι από τους τραυματίες έχουν αναπνευστικά προβλήματα και βγαλμένους ώμους.
Τον άμεσο απεγκλωβισμό όσων ατόμων βρίσκονται εντός του Μετρό στο Σύνταγμα ζήτησε με παρέμβασή του ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.
Να σημειωθεί πως τα ΜΑΤ ουσιαστικά έχουν περικυκλώσει το Σύνταγμα και δεν αφήνουν τον κόσμο που θέλει να διαδηλώσει να φτάσει στην πλατεία.
Μάλιστα προς στιγμήν η αστυνομία κατέλαβε την πλατεία Συντάγματος, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα οι διαδηλωτές κατάφεραν να την πάρουν πίσω.
Τραυματίες και συλλήψεις
Συνολικά μέχρι στιγμής έχουν τραυματιστεί πάνω από 40 άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν στον Ευαγγελισμό και στο «Γ. Γεννηματάς» και 26 αστυνομικοί, οι οποίοι διακομίστηκαν στο 401.
Την ίδια στιγμή οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 30 προσαγωγές και 11 συλλήψεις.
Το χρονικό των επεισοδίων
Επεισόδια σημειώθηκαν γύρω στις 09:30 στην συμβολή των οδών Ηρώδου Αττικού και Ερατοσθένους. Δυνάμεις των ΜΑΤ που είχαν αποκλείσει δρόμους προκειμένου να προστατεύσουν την είσοδο των βουλευτών στο Κοινοβούλιο, «έσπρωξαν» ομάδα διαδηλωτών προς την οδό Β. Όλγας, κάνοντας χρήση χημικών. Από τα επεισόδια τραυματίστηκε ο Πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Γιώργος Χαρίσης.

http://www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις