" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

155 ασφυξιογόνα




Με μία απώλεια για το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και μία απώλεια για τη Νέα Δημοκρατία έληξε η ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο. Η κυβέρνηση πέρασε τον επίμαχο νόμο με 155 ψήφους υπέρ έναντι 138 κατά. Πέντε βουλευτές ψήφισαν «παρών», ενώ ο βουλευτής Φλωρίνης Γιώργος Λιάνης, ο οποίος πρόσφατα ανεξαρτητοποιήθηκε, απείχε. Απών και ο Κώστας Καραγκούνης, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας.

Η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νομού Αργολίδος, Έλσα Παπαδημητρίου, υπερψήφισε το Μεσοπρόθεσμο, παίρνοντας την άγουσα για το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη μετά την ανεξαρτητοποίησή της.

Από τους βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. οι οποίοι αμφισβήτησαν τις τελευταίες ημέρες το Μεσοπρόθεσμο και μιλούσαν ευθέως για την πρόθεσή τους να το καταψηφίσουν, μόνον ο Παναγιώτης Κουρουπλής, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, το έπραξε. Ο βουλευτής Κοζάνης Αλέξανδρος Αναστασιάδης, με έναν απίστευτο ελιγμό της τελευταίας στιγμής, ψήφισε «ναι», όπως «ναι» ψήφισε και η βουλευτής Θεσσαλονίκης Χρύσα Αράπογλου. Υπέρ του νομοσχεδίου και ο Θωμάς Ρομπόπουλος, ο οποίος απασχόλησε την κοινή γνώμη με τις αναρίθμητες εναλλαγές των προθέσεών του. Κατά του Μεσοπρόθεσμου ψήφισαν οι βουλευτές του Κ.Κ.Ε., του ΛΑ.Ο.Σ. και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α..

Διαγραφή Κουρουπλή

Ο Γιώργος Παπανδρέου διέγραψε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. τον Παναγιώτη Κουρουπλή, μετά την καταψήφιση από τον ίδιο του Μεσοπρόθεσμου. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. διαθέτει πλέον στη Βουλή πλειοψηφία 154 βουλευτών, μετά και την πρόσφατη αποχώρηση του Γιώργου Λιάνη.

Ωστόσο, ο κ. Κουρουμπλής δεν προτίθεται να παραδώσει τη βουλευτική του έδρα, όπως δήλωσε σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και επανέλαβε σε συζητήσεις του με δημοσιογράφους στη Βουλή.

http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις