" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Η ώρα του ανακριτή για τα «στημένα»

Φορτωμένοι με σωρεία κακουργημάτων, πέρασαν λίγο μετά τις 07.30 σήμερα το κατώφλι του 9ου τακτικού ανακριτή, δέκα εκ των συνολικά 83 κατηγορουμένων στην υπόθεση των στημένων του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Οι κατηγορούμενοι
Εν μέσω νέων επικείμενων αποκαλύψεων για τη διαφθορά και σήψη στο ελληνικό ποδόσφαιρο, απολογούνται σήμερα για βαρύτατες κατηγορίες, όπως είναι η στοιχηματική απάτη, ξέπλυμα χρήματος και η συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, οι:
  • Αχιλλέας Μπέος (πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου),
  • Σταύρος Ψωμιάδης (πρόεδρος της Καβάλας, στον τραπεζικό λογαριασμό του οποίου βρέθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, 550 εκατ. ευρώ),
  • Γιώργος Τσακογιάννης (μεγαλοπαράγοντας Ηλιούπολης, στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν δύο όπλα με σιγαστήρα για τα οποία δεν έφερε άδεια),
  • Νίκος Χάλκος (πρόεδρος Ηλιούπολης),
  • Δημήτρης Ζαβαντίας (ποδοσφαιριστής με θητεία και στον ΠΑΟΚ),
  • Νίκος Παντέλης (προπονητής),
  • Θανάσης Ντότσας (μάνατζερ),
  • Νίκος Ζαμάνης (επιχειρηματίας),
  • και οι Βασίλης Καρακούλιας και
  • Ανδρέας Δημόπουλος που φέρονται ως διοργανωτές στοιχημάτων.

Αύριο Τρίτη, καλείται να απολογηθεί ο Βασίλης Γεωργιτσάκος ο οποίος συνελήφθη την Παρασκευή το βράδυ στην Καρδίτσα και μεταφέρθηκε το πρωί του Σαββάτου στην Αθήνα. Ο εν λόγω κατηγορούμενος διατηρούσε παράνομο γραφείο στοιχημάτων στη Θεσσαλία. Ήταν στενός συνεργάτης του επίσης συλληφθέντα πρώην ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ και του Πιερικού Δημήτρη Ζαβαντία, με τον οποίο -όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας- «έστηναν» ποδοσφαιρικούς αγώνες της Β΄ και Γ Εθνικής , κυρίως με ομάδες της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.
Οι κατηγορίες
Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος τους αφορά -κατα περίπτωση- στα εξής αδικήματα:
Εγκληματική οργάνωση, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση, εκβίαση με απειλή βλάβης του επαγγέλματος του εξαναγκαζόμενου κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, νομιμοποίηση εσόδων κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση, εντός πλαισίου εγκληματικής οργάνωσης, δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα τελεσθείσα από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, παράνομο στοίχημα κατ’ εξακολούθηση, συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ’ εξακολούθηση, ηθική αυτουργία στις δύο παραπάνω πράξεις και παράνομη οπλοκατοχή.
Ο Αχχιλέας Μπέος
O Αχιλλέας Μπέος, μιλώντας για πρώτη φορά μετά τη σύλληψη του για την υπόθεση των στημένων στο ραδιοφωνικό σταθμό «sportFM Μαγνησίας» δήλωσε:
«Ούτε δωροδοκώ, ούτε χρηματίζω μέσα από αυτές τις συνομιλίες, ούτε απειλώ ούτε εκβιάζω. Είναι μια σκευωρία. Οι πιο παλιοί θα ξέρουνε, ότι στην κατοχή ήταν καταδότες που τους έκρυβαν με κουκούλες. Έτσι έχει γίνει και με τον κ. Νίκο Πατέρα ο οποίος εχει ξεκινήσει αυτή τη διαδικασία μετά την προσωπική μου ρήξη με αυτό τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Δυστυχώς ήπια 5 ή 15 καφέδες μαζί του και λυπάμαι που έκατσα. Μπορεί να έχουν γίνει και κάποια λάθη, όπως έχουν γίνει σε όλο τον κόσμο».

Ο Γιώργος Τσακογιάννης
 Οι εισαγγελικές αρχές αποδίδουν «διευθυντικό ρόλο σε εγκληματική οργάνωση» τόσο στον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέα Μπέο όσο και στον παράγοντα της Ηλιούπολης, Γιώργο Τσακογιάννη.
Πάντως, ο δικηγόρος του Γιώργου Τσακογιάννη, Γιάννης Μαρκουλάκος, σε δηλώσεις του υποστήριξε πως ο πελάτης του είναι αθώος και πως άλλοι είναι οι επικεφαλής, οι οποίοι θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις.
«Η υπόθεση αυτή με τις εξηγήσεις που θα δώσουμε θα μπει στο πολύ μικρό πλαίσιο που της αρμόζει. Ο πελάτης μου δεν έχει καμία σχέση με τους στημένους αγώνες, ούτε είχε την ικανότητα να στήνει πρωταθλήματα και ούτε και την εξουσία να το κάνει. Άλλωστε από τα ονόματα που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα ότι εμπλέκονται σε αυτήν την υπόθεση, προκύπτει ότι αν έχουν γίνει αυτά ή κάποια από αυτά ή κάποια από αυτά που έχουν έρθει στη δημοσιότητα, άλλοι είναι οι επικεφαλής, οι οποίοι θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις... Είναι ηχηρά ονόματα με ηχηρές θέσεις και δύναμη σε ποδοσφαιρικές ομάδες».
Ο Μάκης Ψωμιάδης
Την αθωότητα του γιου του, Σταύρου, για την υπόθεση των στημένων αγώνων, υπεραμύνθηκε από την πλευρά του, ο Μάκης Ψωμιάδης ο οποίος αναζητείται.
«Ο Σταύρος είναι αθώος. Δεν υπάρχει ούτε μία γραμμή ενοχής του στη δικογραφία. Δεν έχει παίξει ποτέ στοίχημα και δεν γνωρίζει από αυτά τα πράγματα. Αφήστε με εμένα, κοιτάξτε το παιδί. Κακώς κατηγορείται»
Αυτά ήταν τα λόγια του Μάκη Ψωμιάδη, ο οποίος καταζητείται, στο blog της «Δίκης».

Πάντως ο Μάκης Ψωμιάδης προσανατολίζεται στην παράδοσή του στις αστυνομικές αρχές, όπως επιβεβαίωσε με δηλώσεις ο δικηγόρος του, Χρήστος Μυλωνόπουλος ο οποίος ανέφερε:
«Έχει την πρόθεση να εμφανιστεί κατά τέτοιο τρόπο που να προστατεύεται η τιμή και η υπόληψή του, που έχουν θιχθεί βάναυσα».
Τα 968 εμβάσματα κι άλλοι 87 κατηγορούμενοι
Στο μεταξύ, όπως αναφέρει η «Sportday» στην έκδοση της Κυριακής (26/6) το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα του ΣΔΟΕ και της ΕΥΠ σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδας, που αφορά σε 968 εμβάσματα από ελληνική τράπεζα προς χώρες της Ασίας.
Πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα, σύντομα αναμένεται να απαγγελθούν κατηγορίες σε άλλα 87 άτομα, μεταξύ των οποίων υπάρχουν ονόματα προέδρων, ομάδων και μάνατζερ.

http://www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις