" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Επιδεινώνεται ο καιρός

Ο παγετός στα ηπειρωτικά θα είναι ισχυρός. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν μέχρι τα 8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο τοπικά θα φθάσουν τα 9. 
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα.
 
Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις και ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις, οι οποίες από το απόγευμα θα περιοριστούν στα βόρεια, αλλά τη νύχτα θα είναι πιο έντονες. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι, βορειοανατολικοί 4-6 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 7 με σταδιακή εξασθένηση. Από το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς, εντάσεως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι χαμηλότερη, από -4 έως 1 βαθμό....
 
Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και το απόγευμα θα αρχίσει να χιονίζει. Οι χιονοπτώσεις το βράδυ θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ και από το απόγευμα 6. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 1 βαθμό Κελσίου.
 
Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα υπάρξουν νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά και από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα το απόγευμα στη δυτική Μακεδονία και το βράδυ στην κεντρική θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί 3-5 μποφόρ και στα ανατολικά, ανατολικοί, βορειοανατολικοί, εντάσεως 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 3 βαθμούς Κελσίου. Στα ηπειρωτικά ο παγετός θα είναι ολικός, ενώ στην ανατολική Μακεδονία και η Θράκη η θερμοκρασία θα πέσει στους -14.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν χιονόνερο ή χιονοπτώσεις. Από το απόγευμα οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι, νοτιοανατολικοί 3-5 μποφόρ ενισχυμένοι σταδιακά σε 6-8. Στο Ιόνιο τοπικά θα φθάσουν τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο από -5 έως 3.

 
Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν και στα νότια είναι πιθανόν να εκδηλωθούν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 4-6 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά το πρωί στα 7. Από το βράδυ θα στραφούν νοτιοανατολικοί 3-5 και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία από -4 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα υπάρξουν νεφώσεις με τοπικές βροχές στα νότια πεδινά και παροδικές χιονοπτώσεις στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι, βορειοανατολικοί 6-8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση και από το βράδυ θα γίνουν νότιοι, νοτιοανατολικοί 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2-8 βαθμούς Κελσίου.
 
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με πιθανές ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια, ενώ στα νότια ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος και από το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6-8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5-10 βαθμούς στα νότια και στα βόρεια από -4 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις