" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Μαγκιά και ζητιανιά δεν πάνε μαζί…

Αν στη Σύνοδο Κορυφής των ευρωπαίων ηγετών, η Μέρκελ έθετε επισήμως την πρότασή της να αναλάβει Ευρωπαίος Επίτροπος την εκτέλεση του προϋπολογισμού της Ελλάδας, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα μπορούσε να της  απαντήσει με δυο τρόπους:
 
1. «Το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας σας έχει αποφασίσει ότι σε θέματα προϋπολογισμού τις αποφάσεις παίρνει το εθνικό Κοινοβούλιο και κανένα ευρωπαϊκό όργανο».
 
2.«Αν, παρόλα αυτά, επιμένετε, σας λέω ότι.......
δεν έχω εξουσιοδότηση να αποδεχθώ την αξίωσή σας».
Αυτή θα είναι μια αξιοπρεπής απάντηση. Αλλά δε φτάνει. Πρέπει να ακολουθήσουν  αξιοπρεπείς αποφάσεις και ενέργειες εντός της χώρας, ώστε να μπορέσει να αντέξει αυτά που θα ακολουθήσουν. 
 
Διότι, για να μην σε προσβάλουν οι άλλοι, πρέπει εσύ να μην τους δίνεις το δικαίωμα. Να πάψεις να είσαι αναξιόπιστος, τη μια  κρύβοντας τις ατασθαλίες σου, την άλλη ψηφίζοντας νόμους που δεν εφαρμόζεις, την τρίτη προστατεύοντας τις συντεχνίες-πελάτες σου.
 
Ποιος ξύρισε οριζόντια μισθούς και συντάξεις; Η τρόικα και η Γερμανία ή Έλληνες πρωθυπουργοί και υπουργοί, που αποδείχτηκαν ανίκανοι να περιορίσουν το σπάταλο κράτος και να μαζέψουν μερικά δισεκατομμύρια από τη φοροδιαφυγή; Όσοι χρωστάνε, συλλαμβάνονται, κρατούνται μια μέρα και αφήνονται την επομένη…
 
Ποιος δεν έχει κλείσει ούτε έναν άχρηστο δημόσιο οργανισμό; Ποιος επί ενάμισι χρόνο πιπίλιζε την καραμέλα της εφεδρείας, για να ανακαλύψει στο τέλος ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί; Ποιος δεν μπορεί να απελευθερώσει το ωράριο των φαρμακείων, για να δουλεύει ο καθένας ένα-δυο απογεύματα παραπάνω,  ΑΝ ΘΕΛΕΙ; Οι Γερμανοί και η τρόικα τα έκαναν όλα αυτά;
Λοιπόν,  η εθνική αξιοπρέπεια επιβάλει να πούμε «όχι» στον Ευρωπαίο Επίτροπο  προϋπολογισμού. Αλλά δε φτάνει. Πρέπει να πάψουμε να κοροϊδεύουμε εαυτούς και αλλήλους. Και, πάνω απ’ όλα, να είμαστε έτοιμοι να ζήσουμε μόνο με τα δικά μας, δηλαδή χωρίς τα δανεικά τους. 
 
Μαγκιά και ζητιανιά δεν πάνε μαζί.





 Γράφει ο Γιώργος Καρελιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις