" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Το Φαγοπότι συνεχίζεται: Διευθυντής στο ΟΑΚΑ με επιδόματα €78.000 - Στα 3.200 ο μέσος μισθός!

Το μεγάλο φαγοπότι στο ΟΑΚΑ με μισθούς-πρόκληση και επιδόματα-μαϊμού, χωρίς νομική κάλυψη, που διήρκεσε πάνω από επτά χρόνια και συνεχίστηκε ακόμα και μετά την υπογραφή του Μνημονίου έρχεται στο φως και αναμένεται να απασχολήσει και τις εισαγγελικές αρχές.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»...

από την εποχή που κυβερνούσε η Νέα Δημοκρατία και μέχρι πριν ένα χρόνο, στο μεγαλύτερο αθλητικό συγκρότημα της χώρας εργάζονταν 450 υπάλληλοι με μέσο όρο τακτικών αποδοχών το απίστευτο ποσό των 3.200 ευρώ. 

Μάλιστα, οι μισθοί αυτοί εξακολουθούσαν να δίνονται ακόμα και μέχρι τις αρχές του 2011, όταν δηλαδή η χώρα είχε μπει για τα καλά στο Μνημόνιο.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι οι υπάλληλοι του ΟΑΚΑ έπαιρναν ως και 175% παραπάνω χρήματα από τους συναδέλφους τους στο δημόσιο. 

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ο βασικός μισθός υπαλλήλου υποχρεωτικής εκπαίδευσης στο ΟΑΚΑ έφτανε τα 1950 ευρώ την ίδια ώρα που ένας αντίστοιχος υπάλληλος σε μια οποιαδήποτε άλλη δημόσια υπηρεσία ξεκινούσε από τα 711 ευρώ!

Όμως το «ολυμπιακό» φαγοπότι δεν περιοριζόταν εκεί, αφού στα επιδόματα που έπαιρναν στελέχη και απλοί υπάλληλοι η κατάσταση ήταν ακόμα πιο προκλητική:
  • Βάσει νομοθεσίας, το επίδομα γάμου στο Δημόσιο ήταν 35 ευρώ, αλλά για τους προνομιούχους υπαλλήλους του ΟΑΚΑ ήταν 158 ευρώ!
  • Το επίδομα «θέσης ευθύνης» ήταν στα 132 ευρώ στο Δημόσιο, αλλά τα στελέχη του ΟΑΚΑ έπαιρναν το 1/4 του βασικού μισθού τους!
  • Διευθυντής λάμβανε επίδομα ευθύνης χωρίς έγκριση από τον αρμόδιο πολιτικό προϊστάμενο (όπως απαιτεί ο κανονισμός λειτουργίας του ΟΑΚΑ). Βάσει αυτής της παράτυπης διαδικασίας, το συγκεκριμένο στέλεχος «καθάρισε» το 2008 επιδόματα ύψους 41.500 ευρώ, ενώ το 2009 πήρε 36.500 ευρώ, και όλα αυτά χωρίς να υπολογίζονται οι τακτικές του αποδοχές!
  • Το μηνιαίο κόστος των υπερωριών στο ΟΑΚΑ έφτανε τα 150.000 ευρώ, ενώ οι μισές υπερωρίες δεν δηλώθηκαν ποτέ στην Επιθεώρηση Εργασίας! Να σημειωθεί ότι κάθε ώρα υπερωρίας πληρωνόταν με 50 ευρώ, όσα δηλαδή είναι το μέσο ημερομίσθιο στον ιδιωτικό τομέα!
Φρένο στο «πάρτι» μπήκε μόνο στις αρχές του 2011, όταν οι μισθοί μειώθηκαν κατά 20% και κόπηκαν τα περισσότερα επιδόματα. 

Όμως ακόμα και στην νέα -υπό συζήτηση- Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ο βασικός μισθός δεν πέφτει κάτω από τα 1830 ευρώ, την ίδια ώρα που σε ένα υπουργείο ένας υπάλληλος ξεκινά από τα 780 ευρώ.




 http://24gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις