" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Με μεγάλη συμμετοχή αλλά και επεισόδια ολοκληρώθηκε η πορεία

Με μεγάλη συμμετοχή αλλά  και επεισόδια ολοκληρώθηκε η πορεία

Ολοκληρώθηκαν οι πορείες για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου και οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για μια μεγαλειώδη πορεία με τη συμμετοχή 30 000 περίπου ατόμων.Ούτε φέτος έλλειψαν τα επεισόδια τα οποία όμως μέχρι και την ολοκλήρωση της πορείας δεν πήραν μεγάλες διαστάσεις.
Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν τις 18.30 στο ύψος της πλατείας Μαβίλη. Η ένταση ξεκίνησε, όταν άτομα από το μπλοκ των αντιεξουσιαστών χωρίστηκαν σε ομάδες και κινήθηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων πετώντας πέτρες, κομμάτια από μάρμαρο, νεράντζια και άλλα αντικείμενα και προκαλώντας απάντηση με χρήση δακρυγόνων.
Επιπλέον, έβαλαν φωτιά σε κάδους με σκουπίδια και σχημάτισαν οδόφραγμα στη λεωφόρο Β. Σοφίας.
Οι αστυνομικοί κυνήγησαν τους διαδηλωτές προς τη λεωφόρο Αλεξάνδρας όπου και συνεχίζεται ο πετροπόλεμος με τους άντρες των ΜΑΤ και οι ρίψεις μολότοφ
Τα επεισόδια ξεκίνησαν νωρίτερα όταν κουκουλοφόροι που βρίσκονταν στην ουρα της πορείας πέταξαν μολότοφ σε αστυνομικούς μπροστα στις κλούβες που βρίσκονται παρατεταγμένες στη Βουλή και αυτοί απάντησαν με χειροβομβίδες-κρότου-λαμψης.
Έντεκα συλλήψεις και 78 προσαγωγές έχουν γίνει μέχρι στιγμής από τις αστυνομικές δυνάμεις πριν και κατά την διάρκεια των επεισοδίων.
Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία κατά τα επεισόδια τραυματίστηκαν και 4 αστυνομικοί.
Σύμφωνα με την αστυνομία περίπου 20 000 με 25 000 άτομα συμμετείχαν στην πορεία και άλλοι 7-8000 στην πορεία του ΠΑΜΕ. Το πρακτορείο Reuters μιλά για 30 000 άτομα στην πορεία στην Αθήνα.

http://www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις