" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Ιός με άγριο πορνογραφικό υλικό έχει κατακλύσει το Facebook


Παραμένει άγνωστο, πόσοι από τα σχεδόν 800 εκατ. χρήστες του δικτύου έχουν έρθει αντιμέτωποι με το πρόβλημα.

Πορνογραφικές και βίαιες εικόνες, καθώς και βίντεο ανάλογου περιεχομένου, κατακλύζουν τις τελευταίες περίπου 24 ώρες το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο, το Facebook, μεταδιδόμενες ως "ιός" και προκαλώντας ενόχληση σε πολλούς χρήστες, ορισμένοι από τους οποίους αναγκάστηκαν να απενεργοποιήσουν τον λογαριασμό τους.

Η εταιρία κυβερνοασφάλειας Sophos, σύμφωνα με το BBC, ανέφερε ότι δεν είναι βέβαιο με ποιον ακριβώς τρόπο γίνεται η εξάπλωση του κακόβουλου υλικού, όμως το γεγονός θα μπορούσε να έχει συνέπειες για το Facebook μακροπρόθεσμα, καθώς πιθανώς θα απομακρύνει από αυτό ορισμένους χρήστες, με δεδομένο μάλιστα ότι πολλοί ανήλικοι έχουν λογαριασμό στο δίκτυο.


Χρήστες, που κατέκλυσαν με διαμαρτυρίες το άλλο μεγάλο κοινωνικό δίκτυο, το Twitter, ανέφεραν ότι οι εικόνες εμφανίστηκαν όταν έκαναν "κλικ" σε ένα φαινομενικά αθώο σύνδεσμο (link). "Ανακάλυψα ένα νέα πορνογραφικό διαδικτυακό τόπο, που λέγεται Facebook", ανέφερε χαρακτηριστικά ένας χρήστης, ενώ ένας άλλος σημείωσε ότι, το Facebook πρέπει να κάνει κάτι με όλες αυτές τις προσβλητικές πορνογραφικές εικόνες". Άλλοι ανέφεραν, ότι είχαν δει σοκαριστικές εικόνες ακρωτηριασμένων ζώων και ανθρώπων.


Εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε, ότι το ζήτημα ερευνάται. Το δίκτυο απαιτεί οι χρήστες του να είναι άνω των 13 ετών, όμως αυτό δεν τηρείται πάντα, με συνέπεια πολλά μικρά παιδιά να το χρησιμοποιούν. 


http://www.newsit.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις