" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Εκλογές στη χώρα των Λωτοφάγων


Το μπαράζ των φόρων, των χαρατσιών και των μειώσεων σε αποδοχές πράγματι μετατίθεται σκοπίμως για μετά τις εκλογές, με στόχο τον πρόσκαιρο εξωραϊσμό της κατάστασης για τα εκατομμύρια των Ελλήνων ψηφοφόρων,,
Οι εμπνευστές των κινήσεων αυτών λογικά θα πρέπει να θεωρούν ότι το εκλογικό σώμα απαρτίζεται κυρίως από ...λωτοφάγους.

Σε αυτόν τον τόπο, ενίοτε, πρέπει πράγματι να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας.
Ίσως μία από αυτές τις περιπτώσεις να αφορά και στον υπουργό Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνη, οι υπηρεσίες του οποίου ισχυρίστηκαν χθες ότι οι μειώσεις των συντάξεων θα γίνουν τελικά μετά τις εκλογές εξαιτίας «τεχνικών προβλημάτων»!!
Πόση όμως «ανοχή» μπορεί να...
δώσει κανείς στον ισχυρισμό αυτόν, όταν είναι ήδη γνωστό ότι δεν έχει ταχυδρομηθεί ούτε ένα έντυπο για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων από τα εκατομμύρια των υπόχρεων, που είναι όλως τυχαίως και ψηφοφόροι;

Πόσο μπορεί να αντέξει στην κοινή λογική ο ισχυρισμός ότι είναι τυχαία η χρονική μετάθεση της μείωσης των συντάξεων περίπου 500.000 δικαιούχων, εξ ορισμού μεγαλύτερων ηλικιών και άρα παραδοσιακών «ακολούθων» του δικομματισμού, όταν είναι γνωστό ότι σκοπίμως καθυστερείται η αποστολή των σημειωμάτων για την πληρωμή του μπαράζ φόρων για τα ακίνητα, από το 2009 έως σήμερα, αλλά και όλων των λοιπών «χαρατσιών», ώστε να προηγηθούν οι εκλογές;

Τι από όλα αυτά στέκει στον κοινό νου, ώστε να αποκλειστεί για ακόμη μία φορά το ενδεχόμενο της «σατανικής σύμπτωσης»;

Αν, όμως, τα πράγματα είναι όντως έτσι και το μπαράζ των φόρων, των χαρατσιών και των μειώσεων σε αποδοχές πράγματι μετατίθεται σκοπίμως για μετά τις εκλογές, με στόχο τον πρόσκαιρο εξωραϊσμό της κατάστασης για τα εκατομμύρια των Ελλήνων ψηφοφόρων, οι εμπνευστές των κινήσεων αυτών λογικά θα πρέπει να θεωρούν ότι το εκλογικό σώμα απαρτίζεται κυρίως από λωτοφάγους.

Τον συμπαθή αυτόν νησιωτικό λαό, που συνάντησαν οι ναύτες του Οδυσσέα κάπου ανοιχτά της Αφρικής, ο οποίος χαρακτηριζόταν από την εξαιρετικά βραχεία μνήμη του εξαιτίας της κατανάλωσης λωτών.

Πιστεύουν, δηλαδή, αυτοί οι άνθρωποι ότι μεταθέτοντας κατά έναν μήνα τα νέα, αναπότρεπτα βάρη, τα οποία θα σωρεύσουν στις πλάτες των φορολογουμένων, των συνταξιούχων και τελικά των ψηφοφόρων, το εκλογικό σώμα θα υιοθετήσει μια ευμενέστερη στάση απέναντί τους όταν έρθει η ώρα της κάλπης;

Σε ποιους νομίζουν ότι απευθύνονται, αν όχι σε λωτοφάγους;

Δίνοντας «ανάσα» ενός μηνός, όμως, στα εκατομμύρια των εργαζομένων, ανέργων ή συνταξιούχων, οι εμπνευστές των παραπάνω εκλογικών τακτικισμών στην πράξη επιβαρύνουν πολύ περισσότερο τη μετεκλογική οικονομική κατάσταση των Ελλήνων.

Σε ό,τι αφορά τους συνταξιούχους, αρχικά προβλεπόταν πως τα αναδρομικά, διότι η μείωση των συντάξεων ισχύει από 1η/1/2012, θα παρακρατηθούν σε οκτώ ισόποσες δόσεις.

Όμως, μετά τη μετάθεση της έναρξης της παρακράτησης δεν αποκλείεται οι δόσεις να μειωθούν σε επτά, ώστε η παρακράτηση των αναδρομικών να ολοκληρωθεί εντός του έτους.

Σε ό,τι αφορά τη φετινή έκτακτη εισφορά και τα τέλη επιτηδεύματος και αλληλεγγύης, αρχικά προβλεπόταν ότι θα βεβαιωθούν και θα εισπραχθούν από κοινού με τα εκκαθαριστικά σημειώματα της φορολογίας εισοδήματος και ότι θα κατανεμηθούν σε τρεις δόσεις.

Η καθυστέρηση, ωστόσο, της αποστολής των σημειωμάτων συνεπάγεται και αντίστοιχη στην εκκαθάριση, με αποτέλεσμα οι δόσεις να μειωθούν σε δύο ή ακόμη και σε μία σε ορισμένες περιπτώσεις.

Πού νομίζουν ότι οδηγούν έτσι τη μέση ελληνική οικογένεια;

Πιστεύουν ότι, επειδή είπαν μια φορά «λεφτά υπάρχουν» και πολλοί τους πίστεψαν, επειδή ήθελαν να τους πιστέψουν, μπορούν να συνεχίσουν ακάθεκτοι με τα ίδια προεκλογικά κόλπα;

Τίποτε δεν έμαθαν τρία χρόνια τώρα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις