" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Κάνουν έξωση σε... νεκροταφεία


Διαβάστε για ποιο λόγο κρίνεται άμεση η ανάγκη μεταφοράς των κοιμητηρίων στους δήμους Πεντέλης και Υμηττού. 
 
Απίστευτο και όμως ....
 
αληθινό και μάλλον μόνο ελληνικό. 
 
Η περιφέρεια στέλνει τελεσίγραφο σε δήμους της Πεντέλης και του Υμηττού προκειμένου να εκκενώσουν το συντομότερο δυνατό τα κοιμητήρια στους πρόποδες των δύο βουνών γιατί οι περιοχές αυτές έχουν κηρυχθεί αναδασωτέες. 
 
Έτσι λοιπόν οι δήμαρχοι των εν λόγω περιοχών έρχονται αντιμέτωποι με το ζήτημα της έξωσης των κοιμητηρίων. 
 
Σύμφωνα με το "Έθνος", οι εκτάσεις στις οποίες λειτουργούν τα συγκεκριμένα κοιμητήρια χαρακτηρίστηκαν δασικές βάσει του ρυθμιστικού σχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος . 
 
Έτσι οι ΟΤΑ καλούνται να εκκενώσουν τα νεκροταφεία και να αποδώσουν τους χώρους στην πολιτεία προκειμένου να αναδασωθούν. 
 
Οι αντιδράσεις των δημάρχων είναι έντονες και μιλούν ξεκάθαρα για λάθη του παρελθόντος που βαραίνουν τους ίδιους. 
 
Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζει ο Δήμος Πεντέλης ο οποίος καλείται, με βάση το Ν.3843/2010, να βρει άμεσα άλλη έκταση και να μεταφέρει εκεί το νεκροταφείο. 
 
''Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει'' αναφέρει σε δήλωση του στην εφημερίδα "Έθνος", ο Δ. Στεργίου , δήμαρχος Πεντέλης.
 
''Το κοιμητήριο είναι αδύνατο να μετακινηθεί, ας έρθει το κράτος μόνο του να ξηλώσει τα μνήματα'' προσθέτει ο ίδιος, συμπληρώνοντας ότι την ίδια στιγμή έχουν νομιμοποιηθεί δεκάδες οικόπεδα συνεταιρισμών που βρίσκονται σε ρέματα. 
 
Κάτι ανάλογο εντοπίζεται και στο Δήμο Γλυφάδας, στον οποίο έχει ήδη επιβληθεί πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ, για το παράνομο νεκροταφείο στο οποίο μάλιστα έχει τοποθετηθεί και μία προκατασκευασμένη εκκλησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις