" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

"Έλληνες είστε αχάριστοι και ψεύτες"


http://www.enikos.gr/images/resized/590_962f2abd23224eb943f563ad1231011d.PNG

"Αχαλίνωτες φαντασιώσεις και λασπολογία είναι το ευχαριστώ των Ελλήνων προς τους Γερμανούς για τη βοήθεια που τους προσφέρουμε" γράφει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine σε μια προσπάθεια να διαψεύσει ότι η κρίση όπως και τα "πακέτα βοήθειας" είναι ιδιαίτερα επικερδή για την οικονομία της Γερμανίας....

"Ο μύθος των 400 εκατομμυρίων ευρώ" είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος στο οποίο αναφέρεται ότι:

"Πολλοί Έλληνες πιστεύουν ότι η Γερμανία κερδίζει χρήματα -μέσω τον πακέτων στήριξης- εις βάρος των Ελλήνων. Και σαν να μην έφτανε αυτό, χρησιμοποιείται -αυτό το ψέμα- από πολιτικούς προκειμένου να προσελκύσουν ψηφοφόρους κατά την προεκλογική τους εκστρατεία".


"Όποιος συμμετέχει αυτή την περίοδο -ως Γερμανός- σε συζητήσεις σχετικές με την οικονομική κρίση, στην Ελλάδα, σίγουρα θα περάσει δύσκολα" γράφει η Frankfurter Allgemeine και συνεχίζει:


"Σε τέτοιου είδους συζητήσεις με Έλληνες ανακύπτει το ερώτημα (με τη μορφή συγκαλυμμένης κατηγορίας): Με ποια δικαιοδοσία η Γερμανία υποστηρίζει ότι σώζει την Ελλάδα και μάλιστα την ώρα που εξοικονομεί τεράστια ποσά από αυτή τη διαδικασία;


Τέτοιες κουβέντες μπορεί να ακούσει κάποιος από οποιονδήποτε Έλληνα, από τον Δήμαρχο της πόλης, μέχρι τον συνεπιβάτη του στο τρένο, τον ιδιοκτήτη ξενοδοχείου ή τον μηχανικό." σημειώνει η εφημερίδα.


"Εάν μάλιστα -έκπληκτος- κάποιος ρωτήσει πώς τους έχει δημιουργηθεί αυτή η εντύπωση, η επόμενη ατάκα που θα ακούσει είναι:


Η Γερμανία δανείζεται με σχεδόν μηδενικό επιτόκιο χρήματα, τα οποία στη συνέχεια δανείζει στην Ελλάδα με τοκογλυφικό επιτόκιο. Έτσι, στη σφαίρα της -ανεξέλεγκτης- φαντασίας των Ελλήνων η Γερμανία κερδίζει μέχρι και δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο από την ελληνική κρίση" αναφέρει η εφημερίδα.


"Τα παραπάνω δεν είναι η άποψη μιας μικρής μειοψηφίας αλλά η κυρίαρχη άποψη των Ελλήνων" σημειώνει η Frankfurter Allgemeine και κάνει μια ανφορά στην πρόσφατη συνέντευξη του Ευάγγελου Βενιζέλου στο γερμανικό περιοδικό Spiegel, κατά την οποία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται να είπε ότι "η Γερμανία τα τελευταία δύο χρόνια έχει κερδίσει από την ελληνική κρίση γύρω στα 400 εκατομμύρια ευρώ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις