" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Καμία περικοπή : Επιπλέον 10 εκατ. ευρώ για τις εκλογές θα λάβουν τα κόμματα

Μετά την επιμονή των πολιτικών κομμάτων να διατηρηθεί στο ακέραιο το ύψος της εκλογικής ενίσχυσής τους από τον κρατικό προϋπολογισμό, βάσει των όσων ίσχυσαν το 2009, χωρίς καμία περικοπή λόγω της οικονομικής κρίσης, η Διακομματική Επιτροπή υπό τον υπουργό Εσωτερικών Τάσο Γιαννίτση αποφάσισε την Τετάρτη να λάβουν τα κόμματα 10 εκατ. ευρώ.

Κατά τη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής ορισμένοι εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων ζήτησαν από τον υπουργό Εσωτερικών να δοθεί το σύνολο της εκλογικής ενίσχυσης πριν από τις εκλογές και όχι το 60% όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία, επικαλούμενοι αυξημένες ανάγκες.

Στη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής αποφασίσθηκε ακόμη να εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση για την κατανομή του ραδιοτηλεοπτικού χρόνου στα πολιτικά κόμματα. 

Οι εκπρόσωποι των μικρών κομμάτων επέμειναν ότι ο χρόνος θα πρέπει να κατανεμηθεί ισόποσα ανεξάρτητα από την κοινοβουλευτική δύναμη, σε αντίθεση με τους εκπροσώπους των δύο μεγάλων κομμάτων που επέμειναν να εφαρμοστεί η ισχύουσα νομοθεσία.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, το 75% του τηλεοπτικού χρόνου μοιράζεται μεταξύ των «μεγάλων» κομμάτων και το 25% μεταξύ των «μικρών». 

Ο Τάσος Γιαννίτσης διαβεβαίωσε ότι θα εφαρμοστεί η ισχύουσα νομοθεσία.

Στη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής δεν συζητήθηκαν τελικά οι τηλεοπτικές μονομαχίες (debate) μεταξύ των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων, θέμα για το οποίο θα αποφασίσει το υπουργείο Επικρατείας μετά από συνεννόηση με τα πολιτικά κόμματα.






tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις