" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Επιχείρηση «κάψτε τώρα τον Καμμένο»


Η αλήθεια είναι ότι τα δημοσκοπικά ευρήματα που εμφανίζουν πολύ ψηλά το κόμμα του Πάνου Καμμένου, αιφνιδίασαν τη ΝΔ και την οδήγησαν σε πολιτική ακινησία. 
 
Εν πολλοίς- λένε στη Συγγρού, η ΝΔ πλήρωσε το γεγονός ότι δεν είχε ολοκληρωμένη ομάδα πολιτικού σχεδιασμού και την απαιτούμενη οργανωτική δομή για να...........
 
μπορέσει να ανταπεξέλθει σύντομα στα νέα πολιτικά δεδομένα.

Στο επιτελείο του Α. Σαμαρά, τις τελευταίες μέρες ωστόσο, έχουν αναθαρρήσει και πλέον πιστεύουν ότι οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» δεν είναι φαινόμενο που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί. Είναι όμως λίγος ο χρόνος, αν και στην πολιτική οι 15 μέρες θεωρούνται πολλές.


Η αλλαγή κλίματος που έχει επέλθει, πιστώνεται κατά κύριο λόγο στην παρουσία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ως επικεφαλή της Εκλογικής Επιτροπής. 
«’Ηταν μια υπέρβαση του Σαμαρά», λένε «στην οποία ο Βαγγέλης ανταπεξήλθε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».  
 
Η «υπέρβαση» έγκειται στο γεγονός ότι στην εσωκομματική αναμέτρηση με τη Ντόρα Μπακογιάννη ο κ. Μεϊμαράκης έπαιξε περίεργο παιχνίδι και ο «καλύτερος δυνατός τρόπος» στην ταχύτητα και την ικανότητα με την οποία αντεπεξέρχεται σε σειρά δύσκολων εκλογικών χειρισμών. 
 
Όσοι γνωρίζουν τον Μεϊμαράκη, δεν ξαφνιάστηκαν. Γνωρίζει τη ΝΔ σαν το σπίτι του, όταν σηκώσει το τηλέφωνο οι Νομαρχιακές κάθονται… κλαρίνο και έχει τεράστια εμπειρία στις εκλογικές αναμετρήσεις.

Η ΝΔ σήμερα, θέλει- όπως λένε, να βγάλει τον Πάνο Καμμένο από το καβούκι του για να αναδεχθούν τα «αίολα επιχειρήματά του». 
 
Να εξηγήσει με δυο λόγια π.χ. πως αντιλαμβάνεται την εκδίωξη των δανειστών την επομένη των εκλογών, χωρίς επιπτώσεις στην οικονομία και κυρίως στην πληρωμή των συντάξεων και των μισθών του Ιουνίου. 
 
Ή να εξηγήσει πως ελπίζει σε συμμαχία των αντιμνημονιακών δυνάμεων, δείχνοντας επί της ουσίας μόνον την Αριστερά η οποία με το που ακούσει το όνομά του βγάζει… φλύκταινες (σ.σ. και όχι αδίκως).

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο Π. Καμμένος, χαϊδεύοντας αυτιά- λέει η ΝΔ, έχει κερδίσει ψηφοφόρους που θέλουν να ακούσουν ένα λόγο  αντιμνημονιακό. 
 
Και έστω και αν εδώ και κάποιες μέρες οι δημοσκοπήσεις τον δείχνουν να ξεφουσκώνει, οι δυνάμεις που διατηρεί φαίνεται ότι αρκούν να κρατούν τη ΝΔ μακριά από το στόχο της αυτοδυναμίας ή εν πάση περιπτώσει, ενός ποσοστού που δεν θα επιτρέπει στο ΠΑΣΟΚ να αρνηθεί τη στήριξη κυβέρνησης με Πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά.

Το ερώτημα που τίθεται πλέον στη Συγγρού, είναι αν ο πολιτικός χρόνος θα αποδειχθεί επαρκής για να… καεί ο Καμμένος. 
 
Ίδωμεν… 

 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις