" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Έτοιμο το πρώτο κέντρο κράτησης αλλοδαπών στην Αμυγδαλέζα


Θα τεθεί σε λειτουργία στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, όπως τόνισε ο υπουργός Προστασίας του ΠολίτηΘα τεθεί σε λειτουργία στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, όπως τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη...

Σε εφαρμογή μπαίνει στο τέλος της άλλης εβδομάδας το σχέδιο λειτουργίας του πρώτου κέντρου κράτησης αλλοδαπών στην Αμυγδαλέζα Αττικής.
 

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από την άλλη εβδομάδα θα αρχίσουν να μεταφέρονται σταδιακά στο κέντρο οι πρώτοι μη νόμιμοι μετανάστες.
 

Απευθυνόμενος στην τοπική κοινωνία, σημείωσε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, καθώς σε αυτά στα κέντρα δεν θα βρίσκονται εγκληματίες και επιπλέον δίπλα τους είναι οι εγκαταστάσεις των Σχολών της ΕΛ.ΑΣ. όπου φοιτούν «2.500 παιδιά δικά μας».
 

Παράλληλα, ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι οι μη νόμιμοι μετανάστες που θα κρατούνται σε αυτά τα κέντρα θα μένουν λίγες εβδομάδες και στη συνέχεια με πληρωμένο εισιτήριο θα επιστρέφουν στις πατρίδες τους, λαμβάνοντας παράλληλα μια μικρή οικονομική ενίσχυση.
 

Ο κ. Χρυσοχοΐδης κάλεσε για μία ακόμη φορά όποιον κινείται παράνομα στη χώρα να την εγκαταλείψει με την διαδικασία του εθελοντικού επαναπατρισμού.
 

Επίσης έκανε λόγο για κράτος το οποίο προστατεύει τα δικαιώματα των πολιτών και αναφερόμενος στη Συνθήκη Σένγκεν τη χαρακτήρισε ως κεκτημένο «που δεν το διαπραγματευόμαστε».
 

Νωρίτερα, είχε συνάντηση στο υπουργείο με την Φιλανδή υπουργό Εσωτερικών κυρία Πάϊβι Ρασάνεν και τον εκτελεστικό διευθυντή της Frontex κ. Ίκα Λαϊτίνεν, ο οποίος υπέγραψε με ανώτατο αξιωματικό του Λιμενικού Σώματος μνημόνιο στο πλαίσιο της συνεργασίας για την φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις