" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Ορκίζεται πρωθυπουργός το απόγευμα ο Σαμαράς


Ορκίζεται πρωθυπουργός το απόγευμα ο Σαμαράς
Στην τελική ευθεία για τη νέα κυβέρνηση βρίσκονται ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ καθώς ο Αντώνης Σαμαράς θα ορκιστεί σήμερα το απόγευμα πρωθυπουργός, ενώ οι πολιτικοί αρχηγοί θα συναντηθούν μετά με τον υπουργό Οικονομικών κ. Ζανιά ενόψει της αυριανής συνεδρίασης του Eurogroup.
 

Στις 4 το απόγευμα ο Αντώνης Σαμαράς συναντάται με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να πάρει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. 

Η ορκωμοσία του κ. Σαμαρά θα γίνει στις 18.30, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τα ονόματα των μελών του νέου υπουργικού συμβουλίου θα γίνουν γνωστά λίγο αργότερα. Η ορκωμοσία των νέων υπουργών θα γίνει αύριο.
 
Μετά την ορκωμοσία του κ. Σαμαρά, ο νέος πρωθυπουργός μαζί με τους κυρίους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη θα έχει συνάντηση με τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών Γιώργο Ζανιά, ο οποίος θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην αυριανή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.
 
«Η Νέα Δημοκρατία, το ΠαΣοΚ και η Δημοκρατική Αριστερά αναλαμβάνουν, αναλογικά, το βάρος της κυβέρνησης της εθνικής συνευθύνης» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά και αποκάλυψε ότι οι δύο τους μαζί με τον Φώτη Κουβέλη θα συναντηθούν το βράδυ, καθώς και ότι η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί στο Eurogroup από τον απερχόμενο υπουργό Οικονομικών Γιώργο Ζαννιά.
 
Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι τα δύο κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα συναντηθούν με τις «δύο μεγάλες ευρωπαϊκές οικογένειες το Σοσιαλιστικό και το Λαϊκό Κόμμα» στις οποίες ανήκουν, εξέφρασε την ελπίδα ότι η υποχώρηση των συντηρητικών κυβερνήσεων στην Ευρώπη θα βοηθήσει την Ελλάδα, ενώ δεν παρέλειψε να επιτεθεί και στον ΣΥΡΙΖΑ για την άρνησή του να προσέλθει στην κυβέρνηση.
 
Η συμφωνία για το διαπραγματευτικό πλαίσιο με την Τρόικα σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις έχει κλείσει, και από ό,τι φαίνεται θα ανακοινωθεί ότι θα είναι μια κυβέρνηση μακράς πνοής με διάρκεια ζωής τουλάχιστον μέχρι το 2014. Παρά την προγραμματική συμφωνία ανάμεσα στα τρία κόμματα δεν θα είναι κυβέρνηση ειδικού σκοπού αλλά πλήρων καθηκόντων.
 
Νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ είχε συνάντηση με τον Φώτη Κουβέλη ο οποίος δήλωσε πως η ΔΗΜΑΡ θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης και πως συναρτά τη στήριξη αυτή με το πολιτικό περιεχόμενο της προγραμματικής συμφωνίας. Διευκρίνισε πως το πολιτικό περιεχόμενο αφορά την επιμονή για ρυθμίσεις που θα υπηρετούν την αποδέσμευση από τους όρους του μνημονίου και τις ρυθμίσεις που έχουν «ματώσει την κοινωνία».
 
Ο κ. Κουβέλης πρόσθεσε πως είναι αισιόδοξος ότι μέχρι το βράδυ θα έχει ολοκληρωθεί η προγραμματική συμφωνία.
Η πρωινή συνάντηση του κ. Βενιζέλου με τον κ. Φ. Κουβέλη φαίνεται ότι έθεσε τις βάσεις για επίσπευση των διαδικασιών, όμως η εντύπωση που υπάρχει είναι ότι η νέα κυβέρνηση θα ανακοινωθεί πιθανότατα αύριο έπειτα από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια.

Παράλληλα στο ίδιο χρονικό διάστημα, θα συνεχιστεί στη Βουλή η συνάντηση των εκπροσώπων των τριών κομμάτων η οποία διεκόπη λίγο μετά τις 10:30 το βράδυ της Τρίτης και πραγματοποιήθηκε για τον καθορισμό του κοινού προγραμματικού πλαισίου της νέας κυβέρνησης.
 

Η συνάντηση έγινε μεταξύ των Χρ. Λαζαρίδη, Β. Μεϊμαράκη, από τη ΝΔ, Κ. Σκανδαλίδη, Στ. Αγγελούδη από το ΠαΣοΚ και Δ. Χατζησωκράτη, Σ. Παπαθανασίου από τη ΔΗΜΑΡ, στο γραφείο του προέδρου της ΝΔ στη Βουλή.
 

Οι εκπρόσωποι των κομμάτων έκαναν καταγραφή των σημείων στα οποία συμφωνούν και σε αυτά στα οποία διαφωνούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις