" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Έτσι... αγαπάνε αυτοί που σας «χρωστάνε»!

Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει! 

Τα παλικάρια του Σάντος έκαναν αυτό που έμοιαζε ακατόρθωτο! 

Νίκησαν κόντρα σε όλους και σε όλα την Ρωσία 1-0 και πάνε προημιτελικά!
Mέσα ο Τζαβέλλας, επιστροφή Σωκράτη!

Η Εθνική στις δύο πρώτες αγωνιστικές του ομίλου πλήρωσε μεταξύ άλλων την τραγική αμυντική παρουσία του Χοσέ Χολέμπας. Ο «Γερμανός», κυρίως, στις αρχές των παιχνιδιών αποτελούσε την... μαύρη τρύπα των μετόπισθεν και ο Φερνάντο Σάντος τον άφησε στον πάγκο, δίνοντας το χρίσμα στον Τζαβέλα.

Ο Πορτογάλος προπονητής επέλεξε τον Σηφάκη κάτω από την εστία, αριστερά τον Τζαβέλα, δεξιά τον Τοροσίδη και τον Παπασταθόπουλο με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο στο κέντρο της άμυνας. 

Ο Μανιάτης μαζί με τον Κατσουράνη τα αμυντικά χαφ, με τον Καραγκούνη σε ελεύθερο ρόλο στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Αριστερό εξτρέμ ο Σαμαράς, δεξί ο Σαλπιγγίδης και στη κορυφή του 4-2-3-1 ο Γκέκας.
 
Οι εκλεκτοί του Άντβοκατ

Στην αντίπερα όχθη, οι Ρώσοι που θα βρίσκονταν στην επόμενη φάση ακόμη και με ισοπαλία, ξεκίνησαν με τον Μαλαφέεφ στα δοκάρια, έχοντας αριστερά τον Ζιρκόφ, κεντρικό δίδυμο τους Μπερεζούσκι-Ιγκνάσεβιτς και δεξιά τον Ανιούκοφ. Γκλουσάκοφ σε ρόλο «κόφτη», μπροστά του ο Ντενίσοφ με τον Σιρόκοφ. 

Ο... δαίμονας Τζαγκόεφ σε ρόλο αριστερού φτερού, ο Αρσάβιν δεξί και «αιχμή» για την ομάδα του Άντβοκατ στο 4-3-3 ο Κερζακόφ.
 
Η εκδίκηση του «τυπάρα»!

Αυτή είναι η Εθνική Ελλάδος που... αγαπήσαμε. Με τις γκρίνιες μας, με το ποδόσφαιρο που δεν τον λες και ελκυστικό, αλλά με το πάθος, την αλληλοκάλυψη, την γραμμή... μαζινό στα μετόπισθεν και το άστρο που έφερε στην Ελλάδα ο χερ Ότο και δεν λέει να μας εγκαταλείψει. 

Με εξαίρεση ένα καλό πεντάλεπτο στην αρχή και την ευκαιρία του Κατσουράνη, οι Ρώσοι ήταν εκείνοι που πήραν τα ηνία της αναμέτρησης, είχαν την συντριπτική κατοχή της μπάλας, δημιουργούσαν ευκαιρίες.

Όχι, όμως, «κλασσικές», Σίγουρα πολύ καλές στιγμές, οι περισσότερες με σουτ έξω από την περιοχή, καθώς η αμυντική λειτουργία της Εθνικής ήταν για σεμινάριο. 

Από κοντά και ο... θεός της μπάλας σε κάποιες περιπτώσεις. Στο κέντρο η μπάλα δεν έμενε παρά μόνο για δύο-τρεις πάσες. Το λάθος γινόταν εύκολα, οι παίκτες του Άντβοκατ πίεζαν αλλά μάταια.

Η Ελλάδα κρατούσε. Όχι μόνο το μηδέν πίσω. Κρατούσε το... καλύτερο για το τέλος του ημιχρόνου. Ο Ζιρκόφ έκανε το τυφλό γύρισμα, ο Καραγκούνης πετάχθηκε στο ξέφωτο, μπούκαρε στην περιοχή και με έναν διαγώνιο «κεραυνό»...

έστειλε την μπάλα στο πλεκτό, την πρωταθλήτρια του 2004 μπροστά με 1-0 και τον ίδιο στον κόσμο της ηδονής, έχοντας πάρει πίσω για τα καλά την εκδίκηση του για το χαμένο πέναλτι κόντρα στην Πολωνία!
 
Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες!

Ο Τσόρτσιλ είχε πει κάποτε πως «οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες». Αποδείχθηκε. Ακόμη μία φορά. Η Εθνική όχι μόνο κράτησε το 1-0. Όχι μόνο εμπόδισε τους Ρώσους με εξαίρεση μια κεφαλιά «θάνατο» του Τζαγκόεφ στο φινάλε αλλά έφτασε πολύ κοντά στο να πετύχει το 2-0 και να βάλει τέλος από νωρίς στη σεμνή τελετή.

Της το στέρησε η απόφαση του Νίλσον να μην δώσει το πέναλτι στον Καραγκούνη και το δοκάρι στο φάουλ του Τζαβέλα. Ε, και τι έγινε; 

Η τεράστια Εθνική έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα από τον καθένα. Κατέθεσε ψυχή. Έτρεξε, πάλεψε, μόχθησε και τελικά τα κατάφερε! Η Ελλάδα είναι στους «8» και τα... ρωσάκια στο σπίτι τους!
 
MAN OF THE MATCH:  

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος.  
Ο στόπερ της Σάλκε έχει κάνει ματσάρα, έχει κόψει τα πάντα και αποτέλεσε τον θεμέλιο «λίθο» για να κρατήσει η Εθνική το μηδέν μέχρι το τέλος. Τρομερός. Έβγαλε απίστευτη καρδιά και πάνω απ' όλα μυαλό. Καταπληκτικές τοποθετήσεις και φυσικά καίριες επεμβάσεις από τον πιτσιρικά!
 
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: 

Ο Γιώργος Καραγκούνης, φυσικά. Από τα δικό του... κεραυνό η Ελλάδα νίκησε 1-0 την Ρωσία και πήρε μία πέρα για πέρα δίκαιη πρόκριση. Ο άσος του Παναθηναϊκού πήρε το αίμα του πίσω, μετά το χαμένο πέναλτι της πρεμιέρας. Είναι ο ηγέτης αυτής της ομάδας και έδωσε απαντήσεις σε όσους τον θεωρούν... τελειωμένο!
 
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: 

Η αδυναμία των Ρώσων, ευτυχώς για εμάς, να μην βρίσκουν τρόπους να απειλήσουν τα μετόπισθεν της Εθνικής. Έπεσαν στην... παγίδα της Εθνικής, εκνευρίστηκαν και όσες φορές απείλησαν ότι τις περισσότερες με μακρινά σουτ.
 
Η ΓΚΑΦΑ:  

Ανήκει στον Ζιρκόφ. Ο αριστεροπόδαρος μπακ της Ρωσίας έκανε... δώρο ένα ανεπανάληπτο τετ-α-τετ στον Καραγκούνη. Ο διεθνής μέσος τον τιμώρησε και αυτό το γκολ έκρινε την πρόκριση στα προημιτελικά.
 
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ:  

Οι προκλητικές αποφάσεις κατά της Εθνικής σε αυτό το Euro συνεχίστηκαν και στο τελευταίο παιχνίδι, τον... τελικό του ομίλου. 

Ο ανεκδιήγητος... χειρούργος από την Σουηδία Τζόνας Έρικσον δεν καταλόγισε πεντακάθαρο πέναλτι. 

Στο 60' ο Καραγκούνης έκανε πλάκα στην άμυνα των Ρώσων, ανατράπηκε προ του πορτιέρο αλλά ο... τυφλός διαιτητής είδε «θέατρο» και όχι την παράβαση σε βάρος του άσου του Παναθηναϊκού!
 
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR:  

Η ψυχή κέρδισε την ποιότητα. Η Ελλάδα την Ρωσία και η πρωταθλήτρια του 2004 είναι στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.  

Έτσι... αγαπάνε αυτοί που τους χρωστάνε και πλέον ας περάσει ο επόμενος. Με τέτοια καρδιά, ψυχή και αυτοθυσία δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και κανένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις