" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Οι σκληροί της Ευρώπης τα μαζεύουν ...

Μαζεύουν την προσπάθεια τρομοκράτησης του ελληνικού λαού οι Ευρωπαίοι. 

 Στην Ελλάδα φυσικά δεν έχει φτάσει ακόμα η "γραμμή".

Φαίνεται ότι οι εξελίξεις στο ευρωπαϊκό επίπεδο, έχουν κινητοποιήσει ακόμη και τους γερμανούς οικονομολόγους, οι οποίοι την βγαίνουν από τα αριστερά στη Μέρκελ.  
 
Η ανάδυση μιας ρητορικής εναντίον της λιτότητας από τα κεντροαριστερά πολιτικά ρεύματα, η οποία ενισχύεται σε δυναμική από την πανευρωπαϊκή άνοδο αριστεράς, δημιουργεί ένα νέο κλίμα, εντός του οποίου ακόμη και οι πιο σκληροπυρηνικοί των αγορών πρέπει να κινηθούν. 
 
Σε αυτό τον άξονα, όσο και αν εκπλήσσει, παρατηρούμε μια αναδίπλωση του νεοφιλελεύθερου μπλοκ σε όλη τη Γηραιά Ήπειρο.

Γερμανοί οικονομολόγοι εναντίον Μέρκελ

Δύο επιφανείς προσωπικότητες της Γερμανίας, ο διευθυντής του  Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών,  Φέρντιναντ Φίχτνερ και ένας από τους πέντε «σοφούς» της γερμανικής κυβέρνησης, Π.Μποφιγκερ, μέσα από δηλώσεις τους στη εφημερίδα Handesblatt, ασκούν έντονη κριτική στην πολιτική της Καγκελαρίου Α. Μέρκελ.
 
Συγκεκριμένα, ο Φίχτνερ, προειδοποιεί τη Γερμανίδα Καγκελάριο «να μην το παρακάνει» με τις υπερχρεωμένες χώρες και ζητάει να χαλαρώσει η πίεση για την προώθηση πολιτικών λιτότητας σε χώρες όπως η Ελλάδα. 
 
Σύμφωνα με τον γερμανό οικονομολόγο, «οι κοινωνικές επανορθώσεις και, εν ανάγκη, μια ηπιότερη δημοσιονομική προσαρμογή και μπορούσαν, υπό αυτή την έννοια, να είναι μακροπρόθεσμα η καλύτερη λύση»
 
 
Ο οικονομικός σύμβουλος, Π. Μπόφινγκερ τάχθηκε και αυτός με τη σειρά του υπέρ της επιμήκυνσης  και της χαλάρωσης των προγραμμάτων σταθεροποίησης, ζητώντας επιπλέον μεγαλύτερη στήριξη από την ΕΚΤ, καθώς και νέα, κοινά ευρωπαϊκά οικονομικά εργαλεία όπως τα ευρωομόλογα.

Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα ότι οι γαλλικές και οι ελληνικές εκλογές θα οδηγήσουν σε ένα αναπροσανατολισμό της γερμανικής οικονομικής πολιτικής, προσθέτοντας ότι είναι καιρός να ξανασκεφτούμε αυτή τη στρατηγική.

Ο Μπόφινγκερ, υψώνοντας περισσότερο τους τόνους, δε δίστασε να κατηγορήσει ευθέως την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση ότι με τη μέχρι τώρα στρατηγική της για την επίλυση της κρίσης  μέσω της μεγιστοποίησης της πίεσης των αγορών και προγραμμάτων λιτότητας έχει οδηγήσει σε ένα «πλήρες ναυάγιο». 
 
Όπως επισήμανε, η εξέλιξη της κρίσης στις υπερχρεωμένες χώρες την τελευταία διετία καταδεικνύει ότι «η θεραπεία που επέλεξε η γερμανική κυβέρνηση αποδείχτηκε όχι μόνο ανεπαρκής αλλά, πολύ περισσότερο, αντιπαραγωγική». 
 
Κατά τον Μπόφινγκερ, η κρίση δεν οφείλεται μόνο ή πρωτίστως στις δημοσιονομικές ατασθαλίες των προβληματικών χωρών. 
 
Η γερμανική οικονομική πολιτική συνέβαλε, όπως επισημαίνει, ουσιαστικά στη μεγιστοποίηση των οικονομικών ανισοτήτων.. 


Κάμερον: «Δε γυρίζουμε στη λιτότητα»

Ο βρετανός πρωθυπουργός, διαβεβαίωσε ότι δεν θα γίνουν άλλες περικοπές στο Ηνωμένο Βασίλειο, με σκοπό να προστατεύσει τη χώρα από την οικονομική καταιγίδα που μαίνεται στην ευρωζώνη, προσπαθώντας να προλάβει παρόμοια κύματα αντιδράσεων, στο εσωτερικό. 
 
Οι πολιτικές της λιτότητας αρχίζουν να ξηλώνονται, καθώς μία μετά την άλλη οι ηγεσίες των κρατών μελών, φαίνεται να εγκαταλείπουν τα σκληρά δόγματα, κάτω από την πίεση της ανόδου της αριστεράς και του πολιτικού αναβρασμού των μαζών.


Το πρόγραμμα λιτότητας βρίσκεται στα όρια του

Ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς και Υπηρεσιών, Μισέλ Μπαρνιέ, δήλωσε χτες σε γάλλους δημοσιογράφους ότι αμφισβητεί την ικανότητα της Ελλάδας να συνεχίσει στο δρόμο της λιτότητας. 
 
Σημείωσε, επίσης, ότι τόσο οι ευρωπαίοι όσο και το ΔΝΤ, πρέπει να εξετάσουν προσεκτικά τους όρους του προγράμματος, να αξιολογήσουν της κατάσταση και να προωθήσουν μεταρρυθμίσεις.

Όταν ακόμα και αυτοί που έχουν το μεγαλύτερο συμφέρον από αυτή την ακραία επίθεση στην εργασία, όταν ακόμα και αυτοί οι οποίοι υποτίθεται "ανάγκαζαν" ... 
 
τις ελληνικές κυβερνήσεις να εφαρμόσουν τις μνημονιακές πολιτικές ξανασκέφτονται τις συνέπειες και τρομοκρατούνται από την άνοδο της αριστεράς, κάποιοι δεν υποκύπτουν στους φθηνούς και ανέξοδους λαϊκισμούς υψώνοντας το ανάστημά τους και επιμένοντας μνημονιακά. 
 
Κύριε Σαμαρά, κύριε Βενιζέλο συνεχίστε τον αγώνα σας ενάντια στην κοινωνία σα να μη συμβαίνει τίποτα. Υπομονή, ο λαός θα σας στείλει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.
 
 
 
 
 
 
http://www.left.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις