" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ στις δηλώσεις Βενιζέλου


«Aπό τις δηλώσεις του κ. Βενιζέλου κατά την σημερινή συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, έγινε σαφές πως υπάρχει προγραμματική συμφωνία ανάμεσα στην ΝΔ το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ για τη συγκρότηση κυβέρνησης.

Εκτιμούμε πως πρόκειται για μία προσπάθεια συνέχισης της μνημονιακής πολιτικής. Είναι όμως αδιανόητο και πρωτάκουστο να θέτουν ως προϋπόθεση για την συγκρότηση μιας τέτοιας κυβέρνησης, τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ ... 

που ως γνωστόν αντιμάχεται την άδικη και καταστροφική πολιτική του μνημονίου και κατέθεσε με σαφήνεια πριν και μετά τις εκλογές την δική του εναλλακτική προγραμματική πρόταση.

Ας αναλάβουν λοιπόν τις ευθύνες τους απέναντι στο λαό και ας προχωρήσουν. Τα αριθμητικά δεδομένα τους το επιτρέπουν».

Νωρίτερα κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ τόνιζαν ότι η τοποθέτηση του κ. Βενιζέλου αποκαλύπτει πως τα τρία κόμματα άλλα έλεγαν δημόσια και άλλα έκαναν στο παρασκήνιο και  πως από τις δηλώσεις αυτές  προκύπτει ότι υπάρχει συμφωνία σε πρόγραμμα διετίας και τώρα καλούν τον ΣΥΡΙΖΑ να προστρέξει στην εφαρμογή του.

Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, όλο το διάστημα των διερευνητικών εντολών, έκανε σαφέστατη την θέση του ότι σε κυβέρνηση εφαρμογής του Μνημονίου δεν πρόκειται να συμμετάσχει και άφηναν αιχμές κατά του προέδρου της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτη Κουβέλη, λέγοντας ότι ενώ προγραμματικά έχει συμφωνήσει σε όλα με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, αναζητεί ένα πολιτικό άλλοθι στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Σπέυδουν μάλιστα να διατυπώσουν την εκτίμηση ότι πιθανότατα θα σχηματιστεί κυβέρνηση των τριών κομμάτων, αλλά η κυβέρνηση αυτή δεν θα έχει την λαϊκή νομιμοποίηση και για τον λόγο αυτό, αν σχηματιστεί, δεν θα αντέξει,προαναγγέλοντας σκληρή αντιπολίτευση και άσκηση πίεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις