" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Την πήρε από το χέρι για ...σεντόνι!

Την πήρε από το χέρι για ...σεντόνι!Έχοντας δύο διαφορετικά πρόσωπα, ένα σε κάθε ημίχρονο, η ΑΕΚ με μπροστάρη τον Νίκο Λυμπερόπουλο, ο οποίος την πήρε ...από το χέρι, κατάφερε να ανατρέψει τα εις βάρος της δεδομένα και να φτάσει στη νίκη με 3-2 απέναντι στον Ατρόμητο.
Τα πρόσωπα που θα στελέχωναν το αρχικό σχήμα της Ένωσης ήταν εξ'αρχής άλυτος γρίφος με τον Νίκο Κωστένογλου να μην φανερώνει τα σχέδια του για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Εν τέλει έκρυβε αρκετές εκπλήξεις ο Καβαλιώτης τεχνικός, τοποθετώντας τους Καράμπελα(μπακ)-Εγγλέζου(χαφ) στην αριστερή πτέρυγα, τον Κοντοέ σε ρόλο δεξιού μπακ ενώ στο κέντρο και πάλι δεν ξεκίνησε ο Βάργκας με τον Φούντα να επιστρέφει στο βασικό σχήμα.
Όσον αφορά το φιλμ του αγώνα, η πρώτη φάση έγινε από πλευράς Ατρομήτου στο 8' όταν ο Επστάιν από αριστερά πέρασε την κάθετη πάσα στον Μήτρογλου ο οποίος εξ'επαφής με προβολή έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ. Μάλιστα, ένα λεπτό αργότερα η ομάδα του Γιώργου Δώνη απείλησε εκ νέου με τον ίδιο παίκτη, όμως το σουτ εκτός περιοχής του νεαρού φορ έφυγε ψηλά άουτ. Η Ένωση από την μεριά της έδειχνε εντελώς ακίνδυνη ενώ η αμυντική της γραμμή ήταν πολύ ψηλά επιτρέποντας στον Ατρόμητο να γίνεται συχνά-πυκνά επικίνδυνος. Κίνδυνος ο οποίος μετουσιώθηκε σε γκολ στο 19' όταν ο Σφακιανάκης μπαίνοντας από δεξιά έσπασε τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι όπου ο επερχόμενος και αμαρκάριστος Έπσταιν με δυνατό σουτ έγραψε το 0-1.
Από το γκολ και μετά δεν άλλαξε τίποτα στη ροή του παιχνιδιού με την ΑΕΚ να μην μπορεί να πατήσει περιοχή εν αντιθέσει με τον Ατρόμητο ο οποίος έβρισκε συνεχώς κενούς χώρους. Όπως στο 33' με δράστη τον Καραμάνο ο οποίος μετά από λάθος του Μάκου στο κέντρο που εκμεταλλεύτηκε ο Δημούτσος, πάσαρε στον Έλληνα επιθετικό που με σουτ μέσα από την περιοχή ανάγκασε τον Κωνσταντόπουλο να διώξει με υπερένταση.
Στο 37' η Ένωση ζήτησε πέναλτι σε μια διεκδίκηση της μπάλας μεταξύ του Λεονάρντο και του Νάστου, με τον τηλεοπτικό φακό να μην δείχνει κάτι επιλήψιμο. Στο 44' για πρώτη φορά ανησύχησε η εστία του Ιτάνζ όταν ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων έδιωξε σε κόρνερ δυνατό μακρινό σουτ του Λεονάρντο. Πάντως, τον τελευταίο λόγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους είχε ο Ατρόμητος με τον Μήτρογλου να φεύγει στην πλάτη της άμυνας από δεξιά, να συγκλίνει αλλά το σουτ που επιχείρησε σχεδόν μπροστά από τον Κωνσταντόπουλο έφυγε πάνω από τα δοκάρια. Έτσι έκλεισε ένα 45λεπτό στο οποίο το τρικ Καράμπελα-Εγγλέζου δεν "βγήκε" ενώ και οι μέσοι της ομάδας δεν μπορούσαν να γίνουν δημιουργικοί.
Η κακή εικόνα του πρώτου μέρους ανάγκασε τον Νίκο Κωστένογλου να προχωρήσει σε διπλή αλλαγή με την έναρξη του δεύτερου 45λέπτου περνώντας τους Κάρλος-Κλωναρίδη στη θέση των Κοντοέ και Εγγλέζου σε μια προσπάθεια να δωθεί περισσότερο επιθετικό τόνο στην ομάδα. Κάτι που κατάφερε, καθώς μπήκε φουριόζα πιέζοντας συνεχώς τους φιλοξενούμενους και στο 49' ο Χοσέ Κάρλος έκανε την προσποίηση στον Νάστο και με φαλτσαριστό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1-1. Μάλιστα το επιθετικό κρεσέντο της ΑΕΚ συνεχίστηκε και στο 53' ο Λυμπερόπουλος μετά από κόρνερ του Λεονάρντο στόπαρε την μπάλα και ενώ ήταν πεσμένος στο έδαφος κατάφερε να σουτάρει και με παλικαρίσιο τρόπο να κάνει την ανατροπή σημειώνοντας το 2-1.
Μέσα σε αυτό το εκρηκτικό -κυριολεκτικά- δεκάλεπτο της ομάδας του Κωστένογλου, ο Καβαλιώτης τεχνικός έκλεισε από νωρίς τις αλλαγές του βάζοντας τον Γεωργέα αντί του νεαρού Φούντα. Πλέον, οι ρόλοι είχαν αντιστραφεί με την ομάδα του Γιώργου Δώνη να δείχνει ανύμπορη να αντιδράσει και να πνίγεται στις ορέξεις των κιτρινόμαυρων. Όπως και στο 61' με τον Κάρλος να σηκώνει τη μπάλα, την άμυνα του Ατρομήτου να αποκρούει και ο Νίκος Λυμπερόπουλος με θεαματικό μονοκόμματο σουτ πριν σκάσει η μπάλα στο έδαφος έκανε το 3-1 και δύο τα προσωπικά του τέρματα. Παρόλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τον τρόπο να αντιδράσουν και στο 68' ο Τόμας με κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας έπειτα από κόρνερ έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι και με το 3-2 έβαλε και πάλι την ομάδα του στο παιχνίδι.
Έξι λεπτά αργότερα, Πίτου Γκαρσία με μακρινό σουτ προσπάθησε να φέρει το ματς στα ίσα με τη μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ντίμι. Στο 78' ήταν η σειρά του Μήτρογλου να ανησυχήσει την κιτρινόμαυρη εστία όταν μετά από τσαφ του Γεωργέα στην περιοχή αυτός σούταρε αλλά ο Κωνσταντόπουλος μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια. Από κει και έπειτα δεν σημειώθηκε κάποια αξιόλογη φάση, με την ΑΕΚ να κρατάει το υπέρ της 3-2, να σημειώνει τη δεύτερη σερί της νίκη στα πλέι οφ με την οποία προσωρινά ανεβαίνει στη κορυφή της βαθμολογίας και πλέον περιμένει το αποτέλεσμα της Τούμπας μεταξύ ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού.
Γράφει ο Δημήτρης Σκαρτσιούνης
 .aekvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις