" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Γυναίκα η επόμενη πρωθυπουργός της Ελλάδος


Την πιθανότητα να αποκτήσει η Ελλάδα υπηρεσιακή πρωθυπουργό γυναίκα, έστω και για λίγες ημέρες, δίνει το Σύνταγμα σε περίπτωση που δεν τελεσφορήσουν οι διερευνητικές εντολές που θα δώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στους αρχηγούς των τριών πρώτων κομμάτων.
 
Στην περίπτωση αυτή, ο κ. Παπούλιας αναθέτει ...............
στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου το σχηματισμό Κυβέρνησης όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές, και διαλύει τη Βουλή.
 
Τελευταίος Έλληνας υπηρεσιακός πρωθυπουργός ήταν ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννης Γρίβας, για την περίοδο από 12 Οκτωβρίου μέχρι 23 Νοεμβρίου 1989, ο οποίος διορίστηκε ύστερα από την παραίτηση της κυβέρνησης Τζαννετάκη, προκειμένου να διεξαχθούν οι εκλογές του Νοεμβρίου του 1989.
 
Από το 2011 στην θέση του Προέδρου του Αρείου Πάγου βρίσκεται η κυρία Ρένα Ασημακοπούλου, η οποία στην περίπτωση που της ανατεθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ηγηθεί μίας υπηρεσιακής κυβέρνησης θα είναι η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας και θα πρέπει να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές μέσα σε 30 ημέρες.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις