" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

«Κινδυνεύουμε να θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές»


Επείγουσα έκκληση προς τον απερχόμενο υπουργό Υγείας από τους Φαρμακευτικούς ΣυλλόγουςΕπείγουσα έκκληση προς τον απερχόμενο υπουργό Υγείας από τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους...
 
Επείγουσα έκκληση προς τον απερχόμενο Υπουργό Υγείας απευθύνουν τρεις Φαρμακευτικοί Σύλλογοι. 

Αφορμή για την επιστολή στάθηκε η τεράστια ταλαιπωρία στην οποία υπόκεινται οι ασθενείς με καρκίνο στην προμήθεια των φαρμάκων τους.
 

Οι Σύλλογοι της Αθήνας, του Πειραιά και της Αχαΐας προειδοποιούν πως θα υπάρξουν ανθρώπινες απώλειες καθώς ακριβά φάρμακα δίνονται μόνο από τα νοσοκομεία. Όμως σε αρκετές περιπτώσεις αυτά δεν υπάρχουν και οι ασθενείς γίνονται «μπαλάκι».
 

Οι φαρμακοποιοί στην ανακοίνωσή τους προς το υπουργείο Υγείας αναφέρουν:
 

«Ερώτημα προς τον Υπουργό Υγείας:
Όταν ένας ασφαλισμένος επιστημονικού ταμείου με συνταγή που περιέχει φάρμακο για χημειοθεραπεία (αντικαρκινικό), πηγαίνει σε τρία νοσοκομεία τα οποία δηλώνουν ότι δεν το έχουν αλλά και δεν αναλαμβάνουν να το παραγγείλουν, πώς ο εν λόγω ασθενής θα κάνει την θεραπεία του, δεδομένου ότι ο νόμος απαγορεύει στα ιδιωτικά φαρμακεία να εκτελέσουν αυτή τη συνταγή;
 

Καλούμε τους αρμοδίους της απερχόμενης πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, έστω και την τελευταία στιγμή μετά την ετυμηγορία του Ελληνικού λαού, να συναισθανθούν που έχουν οδηγήσει την φαρμακευτική περίθαλψη και να αλλάξουν έστω και επιμέρους διατάξεις για να μην θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις