" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Αθλιότητα του γενίτσαρου Παπαδήμου.

Είναι δυνατόν ρε παιδιά, πρωθυπουργός να βγαίνει στο βήμα της βουλής και να απειλεί τον λαό έστω και έμμεσα;Τι αθλιότητα που είπε  ο Παπαδήμος;Απαντώντας σε ερώτηση του Τσίπρα για...

 τις μειώσεις των μισθών και τις συντάξεις μεταξύ άλλων είπε: «οι άνεργοι δεν έχουν κατώτατο μισθό ούτε 13ο και 14ο μισθό και πρέπει να νοιαστούμε και γι΄αυτό».
Απείλησε δηλαδή πως αν δεν σας πάρουμε κι άλλα τότε θα σας βουλιάξουμε στην ανεργία.Μεγάλη αθλιότητα,μεγάλος εκβιασμός.
Νωρίτερα είχε πεί πως δεν υπάρχουν προειλημμένες αποφάσεις, και πρόσθεσε ότι «οι αποφάσεις θα ληφθούν με γνώμονα την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την προστασία των πιο αδύναμων στρωμάτων», ενώ σημείωσε με νόημα ότι .

Ο κ. Παπαδήμος διευκρίνισε επίσης ότι η κυβέρνηση θα δει πού υπάρχουν περιθώρια για προσαρμογές προαναγγέλλοντας εμμέσως ότι ίσως εξαιρεθούν από αυτές οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι, καθώς όπως είπε «για χαμηλόμισθους και χαμιλοσυνταξιούχους τα περιθώρια για προσαρμογές είναι περιορισμένα».

Νωρίτερα πάντως ο πρωθυπουργός εκδήλωσε εμμέσως τις προθέσεις του υποστηρίζοντας πως «η κυβέρνηση δεν μπορεί να μην εξετάσει το ρόλο του μισθολογικού κόστους» και τόνισε «όταν υπάρχουν στρεβλώσεις, είναι προτιμότερο να υπάρχουν ανοιχτές επιχειρήσεις με λίγο χαμηλότερες αποδοχές με συμφωνία και των δύο πλευρών, αντί κλειστές επιχειρήσεις και περισσότεροι άνεργοι».
Επανέλαβε δηλαδή την αθλιότητα, δύο φορές.Ανοιχτά δηλαδή θέση κατά των εργαζόμενων προκειμένου να βάλουν περισσότερα στην άκρη οι εργοδότες.

Δεν πιστεύουμε να υπάρχει έστω και ένας που πιστεύει πως όταν μειωθούν οι μισθοί δε θα γίνουν απολύσεις και θα γίνουν μάλιστα προσλήψεις.Πάρτε παράδειγμα στο STAR,το SKAI και άλλες επιχειρήσεις που έγιναν μειώσεις μισθών.Και μειώσεις έγιναν λέγοντας πως έτσι θα σωθούν με τη δέσμευση πως δεν θα γίνουν απολύσεις και τελικά οι εργοδότες έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια όσα είχαν συμφωνήσει και έκαναν απολύσεις.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε αδιανόητο να πιστεύει η κυβέρνηση ότι η χώρα θα σωθεί αν «κουτσουρευτούν» μισθοί στον ιδιωτικό τομέα που είναι ήδη χαμηλοί. Την κατηγόρησε μάλιστα ότι με τις πολιτικές της οδηγεί τη χώρα στη χρεοκοπία καθώς, όπως είπε, «όσο επιμένετε στη λιτότητα και την ύφεση, τότε θα έχουμε και μικρές επενδύσεις και ταυτόχρονα θα διαλύεται και ο φορολογικό μηχανισμός, άρα το απευκταίο εσείς το φέρνετε με τις πολιτικές σας δηλαδή τη χρεοκοπία».

«Οδηγούμαστε στην καταστροφή με 150 χιλιόμετρα την ώρα, πάμε στο γκρεμό χωρίς φρένα και χωρίς σχέδιο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, καταλογίζοντας μεγάλες ευθύνες για τους χειρισμούς στον πρωθυπουργό που δεν είναι και εκλεγμένος από το λαό, όπως είπε.

«Αν είναι να μας κάνετε Ινδία ή Σουδάν δε χρειάζεται με τη βοήθεια των ξένων δυνάμεων, το κάνουμε και μόνοι μας η πολιτική αυτή μας οδηγεί εκτός ευρωζώνης. Αυτές είναι οι μεγάλες ευθύνες που αναλαμβάνεται και μάλιστα χωρίς να έχετε εκλεγεί και με ένα πολιτικό σύστημα που καταρρέει, ένα σύστημα της κλεπτοκρατίας και διαφθοράς» είπε κλείνοντας, επαναφέροντας παράλληλα το αίτημά του για προσφυγή στις κάλπες για να αποφασίσει ο λαός για το μέλλον του. 



 http://planet-greece.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις