" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Στην «κατάψυξη» και πάλι η χώρα - Έρχονται χιόνια και τσουχτερό κρύο

 Στην «κατάψυξη» η χώρα-Έρχονται χιόνια και τσουχτερό κρύο
Ένα νέο κύμα κακοκαιρίαw αναμένεται να πλήξει από αύριο ολόκληρη την χώρα σύμφωνα με προβλέψεις τις μετεωρολογικής υπηρεσίας, με κύρια χαρακτηριστικά το πολύ τσουχτερό κρύο, τα χιόνια στα ορεινά και τοπικές βροχές σε όλη την Ελλάδα. 

Ο καιρός το Σάββατο

Για σήμερα στην Αττική από το μεσημέρι και από τα βόρεια βαθμιαία οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το βράδυ παροδικές χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 που το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν στα ανατολικά τοπικά στα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από μηδέν έως 13 βαθμούς Κέλσιου ενώ τα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά ενώ βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα .

Στην Μακεδονία και τη Θράκη χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και βαθμιαία σε πεδινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας. Από το μεσημέρι πιθανότητα στα ανατολικά παράκτια για πρόσκαιρη καταιγίδα. Το βράδυ τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν

Στα νησιά του Ιόνιου, την Ήπειρος, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησος αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και από το βράδυ της δυτικής Στερεάς. Βελτίωση το απόγευμα από τα βορειοδυτικά.

Στην Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος, τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές, χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές αρχικά της Θεσσαλίας και από το βράδυ της κεντρικής Στερεάς.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ενώ θα χιονίσει στα ορεινά. ενώ στα νησιά ανατολικού αιγαίου και τα Δωδεκάνησα
λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα βόρεια ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις.


Ο καιρός την Κυριακή

Για αύριο αναμένονται βροχές στα πεδινά, χιονόνερο στα ημιορεινά και χιόνια στα ορεινά κυρίως στα ανατολικά και νοτια διαμερίσματα της ηπειρωτικής χώρας. 

Δηλαδή στη Μαγνησία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στην Κρήτη. 

Οι βοριάδες που θα δυναμώσουν θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο ενώ νοτιότερα θα έχουμε δυτικούς ανέμους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -3 εως 6 βαθμούς, στα κεντρικά από 2 εως 13 βαθμούς και στα νησιά από 10 εως 16 βαθμούς.

Στην Αττική περιμένουμε συννεφιά αλλά και διαστήματα με ήλιο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθυνσεις 4 με 6 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί απο 1 εως 8 βαθμούς κελσίου.



 http://www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις