" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ : Γιώργος τέλος ! Παραιτείται από πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Γιώργος τέλος ! Παραιτείται απο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Στην απόφαση να παραιτηθεί άμεσα από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και να ανοίξει το δρόμο για την εκλογή νέου προέδρου ο οποίος θα δώσει και την μάχη των επόμενων εκλογών, φαίνεται πως κατέληξε ο Γιώργος Παπανδρέου.
Συμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες του iefimerida.gr, o Γιώργος Παπανδρέου δέχθηκε τις τελευταίες ημέρες έντονες πιέσεις να μην επιμείνει στο σενάριο της διαρχίας, όχι μόνο απο τους κορυφαίους του κόμματος αλλα και από στελέχη που βρίσκονται πολύ κοντά του ακόμα και από στενούς του συνεργάτες.

Οι τελευταίοι έχοντας αντιληφθει το κλίμα που διαμορφώνεται ενόψη της συνεδρίασης του Πολιτικού αλλα-κυρίως- του Εθνικού Συμβουλίου, φαίνεται πώς τον έπεισαν να παραιτηθεί άμεσα για να μην μπει το ΠΑΣΟΚ στην περιπέτεια του διχασμού. «Πρόεδρε, οι συσχετισμοί που έχουν διαμορφωθεί είναι καταλυτικοί. Αν πάμε σε σύγκρουση θα ηττηθούμε και θα ανοίξει μεγάλο μέτωπο στο κόμμα» φέρεται να του μετέφερε βουλευτής από εκείνους που θεωρείται ότι βρίσκονται πολύ κοντα του.

Από την άλλη πλευρά, τα μηνύματα που πήρε απο κορυφαία στελέχη όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Ανδρέας Λοβέρδος, η Αννα Διαμαντοπούλου, ο Πέτρος Ευθυμίου, η Βάσω Παπανδρέου, ο Μιχάλης Χρυσοχοιδης, ο Δημήτρης Ρέππας, ο Κώστας Σκανδαλίδης κ.ά ήταν πώς δεν πρόκειται να συναινέσουν σε μεσοβέζικές και διχαστικές λύσεις που θα σπρώξουν ακόμα περισσότερο το ΠΑΣΟΚ στα δημοσκοπικά τάρταρα.

Απέναντι του βρήκε και το σύνολο σχεδόν της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, ακόμα και από τους λεγόμενους «προεδρικούς». Στις συζητήσεις με  τους βουλευτές  από τους οποίους ανέμενε στήριξη συνειδητοποίησε ότι η επιλογή του να παραμείνει στην προεδρία θα συναντούσε μεγάλη αντίδραση και δεν είχε την παραμικρή πιθανότητα να περάσει. Στέλεχος ο οποίος τον στήριξε όλα τα τελευταία χρόνια του είπε χαρακτηριστικα: «Πρόεδρε, δεν πρέπει να δώσεις την εικόνα ότι είσαι κολλημένος στην καρέκλα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Ετσι κι αλλιώς μπορείς να εκλεγείς και χωρίς να είσαι στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ».

Ετσι, έλαβε την απόφαση να επισκεφθεί αύριο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, και να ανακοινώσει την παραίτηση του από την προεδρία της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ενώ αμέσως μετά στο Πολιτικό Συμβούλιο αναμένεται να δρομολογηθεί και η παραίτηση του από την προεδρία του κόμματος ανοίγοντας τον δρόμο για την διαδοχή του.

Με την κίνηση αυτη θα ξεκινήσει η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου, που πάντως δεν είναι βέβαιο αν θα γίνει απο την βάση του ΠΑΣΟΚ ή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα ή από ένα διευρυμένο όργανο του κινήματος.


 http://www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις