Σκληρό ευρωπαϊκό ροκ θα βιώσει αυτή την νύχτα στις Κάννες ο Έλληνας Πρωθυπουργός. Στις Κάννες ο πρωθυπουργός θα βρεθεί μπροστά σε ένα τελεσίγραφο και το οποίο είναι αδιαπραγμάτευτο που αναφέρει πως μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου το αργότερο θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες επικύρωσης από την Ελλάδα για την συμφωνία της Συνόδου Κορυφής που έγινε στις Βρυξέλλες στις 26 Οκτωβρίου.
Θέμα έγκρισης της σύμβασης από το λαό μέσω δημοψηφίσματος δεν είχε τεθεί από την Ελλάδα. Αν τελικώς αποφασίσει ο πρωθυπουργός να κάνει δημοψήφισμα θα πρέπει να σεβαστεί την παραπάνω ημερομηνία και να έχει ολοκληρώσει ως τότε όλες τις διαδικασίες. Με τίτλο : »Οι όροι του Σαρκοζί προς τον Παπανδρέου» η Μοντ προδικάζει τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθεί η συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό σήμερα το βράδυ στις Κάννες. «Δεν υπάρχει πλέον τίποτα προς διαπραγμάτευση» υπογραμμίζει. »Οι Έλληνες δεν θα λάβουν ούτε ένα ευρώ παραπάνω, όσο δεν θα έχουν υιοθετήσει το σχέδιο αναδιάρθρωσης που απαίτησε το ΔΝΤ.
Το δημοψήφισμα θα πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό και να θέσει στους Έλληνες το μόνο ερώτημα που υπάρχει : Θέλουν να παραμείνουν στη ζώνη του ευρώ;» Αυτή είναι η διαπραγματευτική θέση του Νικολά Σαρκοζί ο οποίος κάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στις Κάννες. Η Μοντ αναφέρει, ότι προηγουμένως, ο Γάλλος πρόεδρος θα έχει «κλειδώσει» τις θέσεις του με την καγκελάριο ‘Αγκελα Μέρκελ, τη διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, και τους εκπροσώπους των θεσμικών οργάνων της Ε.Ε. (Ευρωπαϊκό Συβούλιο, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Eurogroup, ΕΚΤ).

http://www.prionokordela.gr/