" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Ντροπή!έκοψαν την παροχή φυσικού αερίου σε σχολείο,επειδή το δημόσιο δεν πλήρωσε τον λογαριασμό

Σε δεινή οικονομική κατάσταση βρίσκεται η πλειοψηφία των σχολικών επιτροπών της χώρας με αποτέλεσμα να αδυνατεί να χρηματοδοτήσει ακόμη και τις βασικές λειτουργικές δαπάνες των σχολείων....


Η τραγική οικονομική κατάσταση επιδεινώνεται συνεχώς επηρεάζοντας την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων επισημαίνουν τόσο οι σύλλογοι γονέων όσο και οι εκπαιδευτικοί.

Χαρακτηριστική είναι η καταγγελία Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης που καλούν τους συλλόγους όλης της χώρας να δημοσιοποιήσουν τη κατάσταση των σχολείων και να διεκδικήσουν με κάθε τρόπο τα χρήματα που απαιτούνται για την ομαλή λειτουργία τους. «Αν δεν αλλάξει η κατάσταση, σημειώνουν οι εκπαιδευτικοί, θα βρεθούμε σε απόγνωση τη στιγμή μάλιστα που ο χειμώνας είναι μπροστά μας και η θέρμανση των σχολείων βρίσκεται υπό αμφισβήτηση». Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι την ίδια κατάσταση αντιμετωπίσουν τα σχολεία του Πειραιά, του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας που δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ για τα λειτουργικά τους έξοδα και φυσικά για να εξασφαλίσουν τη θέρμανση. Στο 4ο δημοτικό σχολείο Δραπετσώνας μάλιστα κόπηκε η παροχή φυσικού αερίου λόγω χρεών, ενώ ειδοποιητήριο πως θα έχει την ίδια τύχη εάν δεν πληρωθούν οι λογαριασμοί εστάλη και στο 11 δημοτικό της περιοχής.
«Μέρα με τη μέρα διαπιστώνουμε την τραγική οικονομική κατάσταση που βρίσκονται τα σχολεία της περιοχής μας» μας λέει ο Γιώργος Γαλάνης, δάσκαλος στο 27ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά και πρόεδρος του συλλόγου δασκάλων Πειραιά. «Η ευθύνη για την υποχρηματοδότηση της παιδείας βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση. Η ευθύνη για την αδυναμία να αποδοθούν στα σχολεία έστω και αυτά τα ελάχιστα χρήματα που έχουν δοθεί, βαραίνει -εκτός από την κυβέρνηση που με την ψήφιση του «Καλλικράτη» οδηγεί σε διάλυση τη δημόσια παιδεία- και τις Δημοτικές Αρχές, που δεν έχουν ακόμη κατορθώσει να θέσουν σε λειτουργία τις σχολικές επιτροπές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις