" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Επισπεύδονται οι διαδικασίες - Στις 4 ή 11 Δεκεμβρίου το δημοψήφισμα

Ασφυκτικές πιέσεις από τους δανειστές μας για επίσπευση του δημοψηφίσματος προς την ελληνική κυβέρνηση.Ήδη, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του real.gr, το Μέγαρο Μαξίμου συζητά ως ημερομηνία διεξαγωγής του δημοψηφίσματος - εφόσον βεβαίως περάσει τον σκόπελο της ψήφου εμπιστοσύνης την Παρασκευή- την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου ή το αργότερο την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την επόμενη εβδομάδα εξετάζεται να υπάρξει νέα συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με θέμα τη διαμόρφωση του ερωτήματος του δημοψηφίσματος, αλλά και Ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να εγκρίνει την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος καθώς για την πραγματοποίηση του απαιτούνται 151 ψήφοι.

Άγνωστο είναι εάν ο προϋπολογισμός θα προγραμματιστεί να ψηφιστεί πριν ή μετά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Οι φόβοι για την 6η δόση. Παπανδρέου προς Ραγκούση - Λοβέρδο: «Πρώτα η εκταμίευση, μετά το δημοψήφισμα»

Στην κυβέρνηση ανησυχούν ιδιαιτέρως για το – πολύ πιθανό έως σίγουρο- ενδεχόμενο να μην εκταμιευθεί η 6η δόση εντός του Νοεμβρίου και να οδηγηθεί η χώρα στις κάλπες για το δημοψήφισμα με καθυστέρηση στις πληρωμές των δημοσίων υπαλλήλων και των συντάξεων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το θέμα που έθεσαν χθες στο υπουργικό συμβούλιο οι υπουργοί Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Ραγκούσης και Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, με τον πρωθυπουργό να απαντά ότι πρώτα θα δοθεί η δόση και μετά θα διεξαχθεί το δημοψήφισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις