" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Το… δείπνο της πτώσης της κυβέρνησης παπανδρέου

Το… δείπνο της πτώσης της κυβέρνησης παπανδρέου
Από χθες το βράδυ είχε ριφθεί ο κύβος της πτώσης της κυβέρνησης Παπανδρέου αφού η τελική απόφαση ελήφθη σε ταβέρνα της Αγ. Παρασκευής, σε δείπνο στο οποίο μετείχαν περί τους 20 βουλευτές του κυβερνώντος – ακόμη – κόμματος.
Και οι σχεδόν είκοσι προέρχονται από το πάλαι ποτέ εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ αποδεικνύοντας έτσι ότι ο Κώστας Σημίτης κινεί ακόμη πολλά νήματα μέσα στο χώρο. Στους στενούς κυβερνητικούς κύκλους η πρόθεση των 20 έγινε αμέσως γνωστή.
Μάλιστα πολλοί υποστηρίζουν ότι η ξαφνική «ασθένεια» του Ευάγγελου Βενιζέλου («προσχηματική» ήταν η λέξη που χρησιμοποιήθηκε από στελέχη του Κινήματος) προκλήθηκε προκειμένου να αποφευχθεί η παραμονή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας δεδομένου ότι κάτι τέτοιο θα είχε άσχημες επιπτώσεις στο προφίλ του κ. Βενιζέλου.
Το γεγονός ότι ο κ. Παπανδρέου έβλεπε το τέλος, φάνηκε και από τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησε στην ομιλία του στη συνεδρίαση της Κ.Ο. όπου, μεταξύ άλλων, καταφέρθηκε και κατά μέσων μαζικής ενημέρωσης.
«Βλέπουμε πολύ εύκολα τη συστηματική προσπάθεια αποδόμησης και παραπληροφόρησης από πολλά Μέσα Ενημέρωσης και, βεβαίως, από άλλα κόμματα» ήταν τα λόγια του πρωθυπουργού.
Λίγες ώρες αργότερα ήρθε η δημοσιοποίηση της ανεξαρτητοποίησης της βουλευτού Β’ Αθήνας Μιλένας Αποστολάκη. Η κ. Αποστολάκη, όπως είναι γνωστό, διατηρεί καλές σχέσεις με το συγκρότημα Μπόμπολα και είναι γνωστή η φιλική της σχέση με τον Φώτη Μπόμπολα. Η πρωθυπουργική αναφορά χτες το βράδυ ήταν σαφής.
Παράλληλα, μόλις 40  λεπτά μετά τη δημοσιοποίηση της ανεξαρτητοποίησης της βουλευτού, έξι μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, στενοί συνεργάτες του Κώστα Σημίτη στην περίοδο της πρωθυπουργίας του, έδωσαν στη δημοσιότητα κοινή τους επιστολή με την οποία ζητούσαν την παραίτηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.
Μεταξύ άλλων στην επιστολή τους ανέφεραν ότι «η χώρα χρειάζεται επειγόντως κυβέρνηση με πολιτική νομιμοποίηση, σχέδιο Εθνικής Αναγέννησης και μεγάλη διαχειριστική ικανότητα. Η παρούσα κυβέρνηση δεν διαθέτει καμία από τις απαραίτητες αυτές προϋποθέσεις.
Η κυβερνητική πολιτική δημιουργεί ασφυξία. Η χώρα μέρα με τη μέρα βιώνει συνθήκες διάλυσης, ανομίας και ακυβερνησίας». Οι έξι που υπέγραψαν την επιστολή ήταν οι Γιώργος Θωμάς, Βαγγέλης Μαλέσιος, Στέφανος Μανίκας, Δημήτρης Μπατζελής, Γιάννης Νικολάου και Μηνάς Σταυρακάκης.
Οι εξελίξεις αυτές καταδεικνύουν την κρισιμότητα των στιγμών και όπως παρατήρησαν στο kentrinews.gr στελέχη του ΠΑΣΟΚ, «η πτώση δεν είναι πλέον θέμα ημερών αλλά ωρών και διόλου απίθανο η συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής (σ.σ.: στις 7 το απόγευμα) να είναι, ουσιαστικά, άνευ αντικειμένου».

kentrinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις