" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Στα 9 δισ. ευρώ τα χρέη του κράτους σε ιδιώτες!



Στα ύψη έχουν εκτοξευθεί πλέον τα «φέσια» του δημοσίου σε ιδιώτες. Όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία γενικής κυβέρνησης που δημοσιοποίησε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών και αφορούν έως... το μήνα Σεπτέμβριο, το Κράτος χρωστά και δεν πληρώνει 9 δισ. ευρώ σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά που περιμένουν να πάρουν δικά τους λεφτά για να… πληρώσουν νέους φόρους και χαράτσια .

Η πραγματική «στάση πληρωμών» προς τον ιδιωτικό τομέα ξεκίνησε από τον Ιούνιο, αφού έως τον Μάιο τα χρέη που άφηνε απλήρωτα το κράτος είχαν «σταθεροποιηθεί» κάτω από τα 7,5 δισ. ευρώ. Από εκεί και μετά τα χρέη αυτά αυξήθηκαν σε 7,625 δισ. τον επόμενο μήνα, σε 7,949 δισ. τον Ιούλιο, σε 8,075 δισ. τον Αύγουστο και σε 8,294 δισ. τον Σεπτέμβριο.

Σε αυτά πρέπει να προστεθούν και άλλα 738,1 εκατομμύρια που περιμένουν οι πολίτες να λάβουν σαν επιστροφή φόρου, αλλά το κράτος δεν τα έχει δώσει ακόμα.

Ως τον Σεπτέμβριο τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων είχαν φτάσει σε 4,5 δισ. (εκ των οποίων 1,4 δισ. το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων), τα νοσοκομεία χρωστούν 1,8 δισ. σε προμηθευτές, τα υπουργεία χρωστούν 934 εκατομμύρια, οι δήμοι-ΟΤΑ 756 εκατομμύρια και δεκάδες άλλοι κρατικοί φορείς 329 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις