" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

ΠΡΩΤΑΚΟΥΣΤΟ-Σαρανταδύο αλλοδαπούς πορτοφολάδες του ΗΣΑΠ τσίμπησε η αστυνομία!







Συνελήφθησαν σαράντα δύο (42) μέλη της σπείρας και εξιχνιάστηκαν 208 περιπτώσεις ληστειών & κλοπών.

Εξαρθρώθηκε πολυμελής σπείρα, μετά από 3μηνη συστηματική έρευνα και συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, η οποία, κατά το τελευταίο τουλάχιστον εξάμηνο, είχε διαπράξει σωρεία κλοπών και ληστειών σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, εντός και εκτός Σταθμών του Μετρό και του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου (ΗΣΑΠ).

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο της συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν την 30-10-2012 σε διάφορα σημεία του κέντρου των Αθηνών, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, σαράντα δύο (42) μέλη του κυκλώματος, όλοι αλλοδαποί και αναλυτικά ..

(13) υπήκοοι Ρουμανίας, 
(10) Αλβανίας, 
(9) Αλγερίας, 
(3) Βουλγαρίας, 
(3) Γεωργίας, 
(2) Ιράκ, 
(1) Αφγανιστάν και 
(1) Παλαιστίνιος.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η σπείρα χωρισμένη σε ομάδες των τεσσάρων, πέντε ατόμων καθημερινά και κυρίως κατά τις ώρες 10.00 έως 19.00, προσέγγιζε ανυποψίαστους πολίτες, κυρίως γυναίκες και ηλικιωμένους, μέσα και έξω από Σταθμούς του Μετρό και του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου (ΗΣΑΠ) και τους αφαιρούσε, μέσα από τις τσέπες των ενδυμάτων τους και από τσάντες, πορτοφόλια και άλλα αντικείμενα. Σε αρκετές περιπτώσεις ασκούσαν και σωματική βία. 

Τα κλοπιμαία τα έκρυβαν σε σπίτια που χρησιμοποιούσαν ειδικά για αυτόν το σκοπό και στην συνέχεια τα πωλούσαν σε τρίτους στο Μοναστηράκι και στο Θησείο.

Όπως εξακριβώθηκε, κατά το τελευταίο εξάμηνο, η παραπάνω σπείρα έχει διαπράξει διακόσιες οκτώ (208) κλοπές πορτοφολιών και άλλων αντικειμένων, καθώς και ληστείες σε βάρος πολιτών στους παραπάνω χώρους.

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν σε διαμερίσματα στο κέντρο των 
Αθηνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πορτοφόλια, κινητά τηλέφωνα, ξυραφάκια, κόφτες καθώς και άλλα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν για την αφαίρεση των πορτοφολιών και το χρηματικό ποσό των 632,6 ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.








eglimatikotita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις