" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Έκλεψαν χρήματα από ιδιώτες τάζοντας τους φωτοβολταϊκά πάρκα



Μεγάλη απάτη σε βάρος ιδιωτών οι οποίοι ήθελαν να επενδύσουν σε φωτοβολταϊκά πάρκα, ερευνά το Τμήμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Δεκάδες κρούσματα απάτης σε βάρος ιδιωτών οι οποίοι σκόπευαν να επενδύσουν στην αγορά φωτοβολταϊκών πάρκων, ερευνά η ΕΛΑΣ, το αρμόδιο τμήμα της.
Οι καταγγελίες που έχουν περιέλθει σε γνώση των αστυνομικών της ασφάλειας είναι δεκάδες και αφορούν ανύπαρκτη εταιρεία με έδρα την Αθήνα.

Η συγκεκριμένη εταιρεία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής της Κυριακής, εμφανίζεται να έχει αποσπάσει περίπου ένα εκατ. ευρώ από ιδιώτες σε Φθιώτιδα, Μαγνησία και Μεσσηνία.
Στις 25 Οκτωβρίου η ΕΛΑΣ είχε προχωρήσει στη σύλληψη δύο ανδρών 50 και 51 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι εμφανίζονταν ως συνεργάτες γερμανικής τράπεζας η οποία δήθεν αναλάμβανε τη χρηματοδότηση της κατασκευής φωτοβολταϊκών πάρκων.
Εκκρεμούν άλλα δύο εντάλματα σύλληψης, για έναν ακόμα άνδρα 53 ετών αλλά και για μία 33χρονη.
Σύμφωνα με τις μηνύσεις από τους έξι ιδιώτες, θύματα των απατεώνων, ο πρόεδρος της υποτιθέμενης εταιρείας έπαιρνε ως προκαταβολή από 20.000 μέχρι και 50.000 ευρώ για την κατασκευή πάρκων ισχύος 100 Kwh, συνολικής αξίας 200.000 ευρώ.
Ο φερόμενος ως εγκέφαλος της επιχείρησης απάτης, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ της Καθημερινής, κατασκεύαζε τις περιφράξεις αλλά και τις βάσεις για τα "πάνελ" των φωτοβολταϊκών και μετά απλώς εξαφανιζόταν.
Η συγκεκριμένη εταιρεία μάλιστα έχει πραγματοποιήσει και ολοσέλιδες καταχωρήσεις σε εφημερίδα της Θεσσαλίας, από τις πιο γνωστές της περιοχής ενώ εμφανίζεται και ως συνεργάτης στην Ελλάδα άλλης μεγάλης εταιρείας παραγωγής ενέργειας με έδρα τη Βρετανία.
Αναφέρει ο ένας εκ των μηνυτών, όπως φιλοξενεί το απόσπασμα της μήνυσής του η Καθημερινή:
"Με έπεισε και του προκατέλαβα το ποσό των 50.000 ευρώ ως συμφωνήθηκε με δύο καταθέσεις σε τραπεζικό λογαριασμό. Μετά την ανωτέρω κατάθεση κι ενώ θα έπρεπε να είχε παραδώσει το έργο ως τις 31 Μαρτίου εκείνος εξαφανίστηκε".
Με την ίδια μεθοδολογία η σπείρα φέρεται να έχει αποσπάσει και από απόστρατο της Πολεμικής Αεροπορίας το ποσό των 190.000 ευρώ.
Να σημειωθεί πως οι αρχές ερευνούν πολύ προσεκτικά και την πληροφορία πως πολίτες οι οποίοι εξαπατήθηκαν από το κύκλωμα σχεδιάζουν την απαγωγή ή ακόμα και τη δολοφονία του προέδρου της εταιρείας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις